Lijstjes

5 Populaire filmlocaties in Amsterdam

0

Amsterdammers zullen vast en zeker al wel eens meegemaakt hebben dat ze ergens niet langs konden en vervolgens een omweg moesten nemen, omdat er gefilmd werd. Niet gefilmd met een compacte vlogcamera, maar met grote spotlichten, heuze grote camera’s, verschillende auto’s die de weg blokkeren, en een hoop cast & crew op locatie die bezig zijn met opnames. Op dat moment misschien wel irritant, maar het feit dat zich ontwikkelt Amsterdam tot een steeds populairdere filmlocatie (zelfs in Hollywood!) is eigenlijk wel een compliment voor de Nederlandse hoofdstad.

De grachten

Heb je de film The Hitman’s bodyguard gezien? Hierin zien we Ryan Reynolds met een motor over de Amsterdamse grachten scheuren. Hoewel de beruchte scène volgens recensent niet bepaald realistisch was, had het natuurlijk wel iets gaafs om zo’n motor voorbij de grachtenpanden, langs het water te zien scheuren. De Amsterdamse grachten waren in de Gouden Eeuw al een graag gezien onderwerp bij veel kunstschilders, en zijn dat vandaag de dag bij verschillende filmproducties.

Het rijksmuseum

De eerste Nederlandse Netflix Original, Ares, is deels gefilmd in het Rijksmuseum. Goede promotie voor het museum maar ook een prachtige locatie, want het Rijks is zowel intrigerend in haar kleinste details (de kunstenaars gegrafeerd op de balken grenzend aan het plafond in de Eregallerij) tot de overweldigende grootsheid die de aula alleen al met zich meebrengt.

Het Vondelpark

Vooral veel Nederlandse films of series gebruiken het vondelpark graag als filmlocatie. Er is veel natuur, veel ruimte, maar ook veel andere mensen. Denk bijvoorbeeld aan de film de belofte van Pisa waarin je de hoofdpersonen vaak (in de buurt van) het Vondelpark zag rijden op hun Vespa’s. Wil je in Amsterdam scooter kopen, dan ben je op de goede plek. Omdat auto’s de stad eigenlijk niet doorkomen, zijn scooters het populaire alternatief.

Het nachtleven

Voor de Netflix serie ‘Sense 8’ is er in Amsterdam gefilmd en de locatie gebruikt als decor om het uitgaansleven te illustreren. Dat kan er goed, want Amsterdam puilt uit van de kroegen, clubs en podia voor muziek.

De Dam

De Dam, met natuurlijk als parel het Paleis op de Dam (voorheen het stadhuis op de dam) is zeker één van de hoogtepunten van de stad. Vooral ’s avonds of ’s nachts, wanneer de stad nagenoeg leeg is, kan het grote plein gebruikt worden voor verschillende opnames.

De leukste films met veel luxe & glamour

Vorige post

5x de beste online games van 2020

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes