Lijstjes

De beste Nederlandse films voor 2019

0

Wie geen genoeg kan krijgen van Nederlandse films heeft ook in het nieuw jaar niets te klagen. Er staan een paar toppers op de planning waar je je nu alvast op kunt gaan verheugen.

Verliefd op Cuba

Valentijnsdag 2019 wordt ongeacht liefdes een goede dag als je hebt genoten van verliefd op Ibiza. Deze film is namelijk van de hand van dezelfde regisseur en crew. Alleen speelt het verhaal zich nu af op Cuba. Het plot van de film gaat over Loes die een telefoontje van haar dochter krijgt vanaf de Cubaanse ambassade. Ze gaat trouwen met een Cubaan. Loes neemt de eerste de beste vlucht naar Havana om deze waanzin stop te zetten. Maar dan wordt ze zelf ook verliefd. Echt een van de nieuwe leukste films voor meiden.

Baantjer

Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig in Amsterdam. Agent Jurre de Cock is net rechercheur geworden. Samen met zijn partner Tonnie Montijn moet hij een aanslag voorkomen tijdens de kroning van Prinses Beatrix. De rol van de jonge De Cock wordt gespeeld door Waldemer Torenstra. Zijn compagnon wordt gespeeld door Tygo Gernandt. De film komt 18 april 2019 uit en zal een kick-off worden van een nieuwe Baantjer-serie.

Marnies wereld

Ook in 2019 komen er animatiefilms uit waaronder deze: Marnies wereld. Het gaat over een mollige, oranje huiskat. Marnie leeft een comfortabel leventje tot dat de broer van zijn baasje hem zat is en achterlaat op een tankstation. Al gauw vindt hij een groepje dieren die hem vergezellen op zijn zoektocht terug naar huis. De ezel Anthony, de hond Elvis en de haan Eggbert proberen Marnie naar huis te brengen. De film is op 22 mei 2019 te zien in de bioscopen.

De Club van Lelijke Kinderen

In 2012 werd er al een korte film gemaakt voor tv, maar in 2019 komt er een angere versie van De club van lelijke kinderen. Het gaat over Paul die opgesloten wordt door president Ismo omdat hij flaporen heeft. Gelukkig weet hij te ontsnappen samen met Kai, Sara en De Club van Lelijke Kinderen. De film komt op 9 oktober 2019 uit. De club is niet alleen een film, maar ook echt een club. Als je lid bent van de club kan je zelf een rolletje in de film bemachtigen!

Vals

Deze film komt eind januari 2019 uit en gaat over vier vriendinnen. Ze gaan vlak voor de eindexamens met z’n vieren een weekje naar de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens die in een ander vakantiehuisje verblijven, is één van de meiden ineens verdwenen. Er valt een dik pak sneeuw waardoor ze vastzitten en ook nog eens geen mobiel bereik hebben. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender.

Eind 2018

Mocht je niet tot het nieuwe jaar kunnen wachten check dan snel welke Nederlandstalige films er in het najaar van 2018 nog in de bioscopen te zien zijn. Want ook daar zitten nog een paar heerlijke films tussen. Met titels als: Zwaar verliefd en De dirigent valt er nog genoeg te zien tot aan het nieuwe jaar.

Spectaculaire pokerscenes in films

Vorige post

Dit zijn de beste casinofilms van 2019 op Netflix

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes