Lijstjes

De beste detectives & thriller series en films

0

Nu de zomervakantie weer voorbij is, zullen we langzaam weer naar de koudere herfst- en winteravonden gaan. De avonden waarop het al vroeg donker is en je graag met een wijntje of een kop thee en een deken op de bank kruipt, om een goede detective of thriller te kijken. Om te voorkomen dat je eerst een half uur alle beschrijvingen van de detectives en thrillers moet doorlezen, voordat je eindelijk de film of serie hebt gevonden die je wil kijken, om er achteraf achter te komen dat deze toch tegenvalt, hier een aantal van de beste detectives en thrillers van 2018/2019.

  1. The girl on the train

Deze thriller is een verfilming van het gelijknamige boek. De film gaat over Rachel, een gescheiden vrouw die iedere dag de trein naar Manhattan neemt. Zo komt ze iedere dag langs het huis van Scott en Megan, ogenschijnlijk het perfecte koppel. Maar dan raakt Megan plotseling vermist. Ook Rachel wordt ondervraagd in verband met deze vermissing en raakt zo betrokken bij het mysterie. Een film die je van begin tot eind meesleept.

  1. Searching

Dit is een film die je aangrijpt, door de parallellen met het leven vandaag de dag. In de film staat de verdwijning van de 16-jarige Margot centraal. Nadat zij na 36 uur nog niet gevonden is, besluit haar vader, David Kim, haar laptop te bekijken. Op haar social media komt hij tot de ontdekking dat haar dochter grote geheimen voor hem verborgen houdt. Deze zullen ontrafeld moeten worden, om erachter te kunnen komen waar ze is.

Het verhaal wordt op een originele manier verteld, namelijk via telefoon- en computerschermen, wat de film en het verhaal nog interessanter maakt. Een film waaraan je tot het eind blijft vastgeketend.

  1. Homeland

Carrie Mathison is een CIA-agent, in strijd met terrorisme en met zichzelf. Ze heeft een bipolaire stoornis. Deze serie begint met de zoektocht naar een Amerikaanse marinier die een spion zou zijn voor Al Qaida. Al zes seizoenen lang zet de spanning rondom deze verhaallijn zich voort, gecombineerd met verschillende andere verhaallijnen die zich afwisselend in Pakistan, Afghanistan en de VS afspelen. Liefde, verdriet en verraad zorgen voor een continue spanning, waardoor je steeds de volgende aflevering wil aanklikken.

Inmiddels staan er zes seizoenen op Netfilx, goed voor 72 afleveringen. Dit jaar (2018) zal het zevende seizoen te zien zijn.

  1. Black Mirror

Een serie die al vijf seizoenen kent, waarin de technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw centraal staan. Alle afleveringen staan los van elkaar en worden door een andere cast gespeeld.

In de afleveringen gaat het over de technologische ontwikkelingen, mogelijke verdere ontwikkelingen en wat deze betekenen voor de samenleving. Denk hierbij aan hometrainers waar mensen de hele dag op staan om ‘merits’ te verdienen, een virtuele valuta. Of denk aan een verhaallijn waarbij iedereen een implantaat in hun hoofd heeft. Hierop worden audiovisuele herinneringen opgeslagen, die op ieder moment in het eigen hoofd of op een beeldscherm kunnen worden teruggekeken. Een serie vol satire, waarin wordt uitgebeeld wat voor nachtmerries de technologische ontwikkelingen kunnen veroorzaken.

  1. Sneekweek

Ook in Nederland kennen we spannende thrillers, die je aan de buis gekluisterd houden. Deze film gaat over zes bevriende jongeren die tijdens de Sneekweek in een villa zitten om een fantastische week te hebben, vol feesten en zeilavonturen. Al gauw komen ze tot een geheim uit het verleden van hun studentenhuis en blijkt dat niemand van hen de villa heeft gehuurd. Dit zal dus iemand anders gedaan moeten hebben. Toch willen de vrienden een onvergetelijke week hebben en ze blijven doorfeesten. Maar dan vinden er steeds meer angstaanjagende gebeurtenissen plaats, waardoor het wantrouwen naar anderen en zelfs naar elkaar groeit.

Met deze vijf films en series zal er de komende maanden dus genoeg spannends te zien zijn, tijdens de donkere, koude herfst- en winteravonden.

 

Beste Sci-fi Series op Netflix, Videoland en meer

Vorige post

5 Populaire films die verboden zijn in andere landen

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes