Lijstjes

Deze Turkse series moet je echt kennen

0
de beste turkse series

Wanneer je op zoek bent naar een goede serie, kom je vrijwel altijd Amerikaanse of Britse series tegen. Op Netflix of Videoland zijn bijna geen Turkse series te vinden. Als je graag een Turkse serie wil kijken, is het dus moeilijk om te vinden welke series je echt zou moeten zien. Daarom hier een paar series die je volgens Turkse bloggers echt gezien moet hebben.

  1. Kördügüm (Intersection)

Deze serie bestaat inmiddels uit drie seizoenen. In de serie lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen. Het begint met Ali Nejat Karasu, een voormalig autocoureur, die zich altijd als een playboy heeft gedragen. Hij gaat Karas Holdings runnen, een bedrijf dat onderdeel is van het bedrijf van zijn vader. Toch blijft zijn passie voor auto’s altijd bestaan en het is zijn droom om er ooit een te mogen ontwerpen.

Tijdens een zakenreis in Italië ontmoet Ali Nejat Naz, een kinderarts van wie hij direct onder de indruk is. Dan blijkt dat hij een zoon heeft, Kaan, en hij eindigt al gauw als alleenstaande vader die voor zijn zoon moet zorgen. Gedurende de serie speelt Naz steeds een belangrijkere rol in het leven van Ali Nejat en Kaan.

Naz is getrouwd met Umut. Hij werkt bij een lokale garage die moeite heeft om rond te komen. Ali Nejat huurt Umut in als ontwerper voor het autoproject waar hij altijd al van droomt. Dit leidt tot veel spanningen en moeilijke beslissingen in het bedrijfsleven. Ook het huwelijk van Umut en Naz komt onder druk te staan.

Kördügüm is een serie waarin liefde en spanning je aan de buis gekluisterd houden.

  1. Aski Memnu

Een romantisch drama vol liefde en intriges van twee gezinnen. Adnan Ziyagil is een rijke weduwnaar en leidt met zijn twee kinderen en neef een idyllisch leven in Istanbul. De ouders van zijn neef zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk, waarna zijn neef bij hen is komen wonen.

Firdevs Yöreoğlu is kortgeleden haar man verloren en woont met haar twee dochters in Istanbul. Firdevs heeft een oogje op Adnan, maar Adnan voelt meer voor haar jongste dochter, Bihter. Uiteindelijk trouwen zij en daar begint een verhaallijn met allerlei romances, geheimen en intriges. Een serie vol liefde, lust en verraad.

  1. Çukur

Deze serie speelt zich ook af in Istanbul, in de gewelddadige buurt Çukur. De vader van Yamaç is het hoofd van deze gewelddadige buurt. Hij is niet vies van geweld en heeft zijn zoon zo opgevoed dat hij uiteindelijk zijn plaats zal overnemen. Echter, Yamaç weigert dit en vertrekt.

Na zijn vertrek ontmoet Yamaç Sena, met wie hij later trouwt. Maar dan dreigt de familie van Yamaç uit Çukur te verdwijnen. Yamaç besluit terug te gaan naar zijn geboorteplaats en Sena gaat met hem mee. Hij wordt toch het hoofd van de gewelddadige buurt, maar zijn plan is om te vertrekken, wanneer het weer goed gaat met de familie. Dit loopt alleen anders dan verwacht.

Een serie die verschillende genres kent, zoals crime, drama en comedy. Hoe goed de serie is, blijkt ook wel doordat hij inmiddels al is verkocht aan Irak, Afghanistan en Georgië en hij wordt zelfs in Chili uitgezonden.

  1. Sahsiyet

Als laatste een gloednieuwe serie die dit jaar nog uitkomt: Sahsiyet. Wat tot nu toe betekend is, is dat de serie gaat over een seriemoordenaar die gedurende zijn leven verschillende moorden heeft gepleegd. Hij is inmiddels 65 jaar en kampt al enige tijd met de ziekte van Alzheimer. De verhaallijn belooft veel goeds en is vanaf dit jaar te bewonderen.

Kortom, genoeg goede Turkse series die je echt gezien moet hebben.

Beste websites om gratis films & series online te kijken

Vorige post

Actie series op Netflix – De Nieuwste en beste actie series op Netflix

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes