Lijstjes

De beste films om te kijken op een eerste date

0

Een eerste date is altijd ietwat ongemakkelijk. Je kent elkaar niet of amper, hebt geen flauw benul waar jullie het over moeten hebben en het is verschrikkelijk wanneer er ongemakkelijke stiltes vallen. Een goede optie is dan om samen een film te kijken. Je kunt een beetje met elkaar praten, maar het hoeft niet. Het geeft de mogelijkheid om langzaam maar zeker aan elkaars gezelschap te wennen. Maar om samen dan Schindler’s List te kijken is ook wat ongezellig… Wat zijn geschikte films voor een eerste date? Nou, deze!

 De Wolf of Wall Street

Geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Waar mannen in de film vooral genieten van de criminaliteit en economische aspecten, kunnen vrouwen wegzwijmelen bij Leonardi diCaprio. Een perfecte film voor een eerste date, met wat spanning romantiek en humor: zonder dat één van deze factoren teveel is. Pak die popcorn er maar bij!

Mr. And Mrs. Smith

Net als the Wolf of Wall Street een goede en veilige keuze voor een eerste date, omdat hij voor elk geslacht leuk is. Want zeg nou zelf, hoe vaak heb je zulke bizar knappe hoofdrolspelers als Brad Pitt en Angelina Jolie? De chemie spat van het filmdoek af, al helemaal omdat de twee acteurs na deze film een relatie met elkaar kregen. Een goede afwisseling van humor, romantiek en actie en spanning.

The Hangover

Er is bijna niemand in de wereld te vinden die de Hangover geen leuke film vindt. Het is zo’n altijd-goed idee, leuk voor elk moment, met elk persoon. En handig: als je date heel gezellig is kijk je het tweede en derde deel er direct achteraan. De film gaat over drie beste vrienden die hoe dan ook altijd iets doms doen, in de eerste film belanden ze onbedoeld in Las Vegas. Op weg terug maken ze natuurlijk de benodigde avonturen en spanningen mee.

There’s Something About Mary

Het beeld van Cameron Diaz met een lok haar omhoog omdat ze daar per ongeluk een klodder sperma in heeft gesmeerd ken je vast wel.

Even geen films

Als blijkt dat je date niet zo van films houdt, dan zijn er natuurlijk ook talloze andere ideeën te bedenken om op een eerste date te doen. Speel bijvoorbeeld een spelletje om elkaar beter te leren kennen. Het spel van de Slimste Mens bijvoorbeeld, of speel samen poker. Sla dan wel van tevoren de juiste casino artikelen in.

5x: films met spannende of bijzondere locaties

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes