Lijstjes

De Beste films over Racen, Auto’s en Formule voor snelheidsduivels

0

Veel mannen (en vrouwen!) houden ervan: snelheid, auto’s en Formule 1. Het is erg bijzonder hoe hard een auto kan gaan en wat daar allemaal bij komt kijken. Status. Rijkdom en nog veel meer. Zo wordt het dan ook afgebeeld in films waardoor men een stoere bak op vier wielen dan ook als een status ding gaan zien. Heb je zelf geen snelle auto? Dan kan je weg blijven dromen met films en meer.

In de meeste films krijg je niet de ervaring hoe het is om echt in een een snelle (race) auto te zitten zoals in een F1 simulator, maar deze films zijn qua race adrenaline toch zeker weten the next best thing.

Fastest Car

Uiteindelijk gaat het vaak om de snelheid. Zo denken ze er in de Netflix-film ‘Fastest Car’ ook over. Een groep straatrace artiesten dagen elkaar uit om de snelste te zijn. Van een Lamborghini tot een stationwagen, het komt allemaal voorbij. Wie is de snelste?

Need for Speed

Eerder had ik al gezegd dat snelheid blijkbaar nodig is voor sommigen mensen. Zo ook voor de straatracer in de film ‘Need for Speed’. Ondanks dat hij net uit de gevangenis komt, rijdt hij het liefst hard met zijn bak door de straten. Wie weet beland hij hierdoor weer in de bak?

Emmy-winnaar Aaron Paul en Golden Globe winnaar Micheal Keaton spelen in deze film. De film is met 2.95 uit 5 sterren beoordeeld op moviemeter.

Car Masters: Rust to Riches

Ken je het verhaal van de jongen die van een paperclip, na heel veel jaren ruilen, een huis kon krijgen. Zo denken ze in de Netflix-film ‘Car Masters: rust to riches’ ook. Deze handige handelaren kopen een goedkope auto en geven deze een tweede leven en bouwen hem om tot iets groots en moois. Dit kunnen zij weer ruilen voor een nog grotere en mooiere auto. Als we het toch over recyclen hebben…

Cars

Voor de kleinsten is deze ook een klassieker. In de film ‘Cars’ zijn geen mensen, maar je ziet alleen getekende auto’s die ieder een eigen karakter en uiterlijk hebben. De auto Lighting McQueen (Bliksem McQueen) is de beste en snelste auto van allemaal, maar merkt ook de nare kant van zijn populariteit. Deze Pixar/Disney-film zal niet van Disney zijn als er ook een wijze les in valt te leren. De film is te zien op Netflix.

De beroemdste en spannendste casino- en bankoverval scenes

Vorige post

Nieuwe kans voor Matthew McConaughey in White Boy Rick

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes