Lijstjes

De 5 beste films over alcoholverslaving

0

Op zijn tijd lusten we allemaal wel eens een drankje. Maar wanneer je de dag niet meer zonder alcoholische versnapering door komt, is er sprake van een alcoholverslaving. En dat is behalve heel treurig, stiekem ook een fantastisch onderwerp voor een film. Als je van een beetje drama houdt ten minste. Dus, alle dramaliefhebbers opgelet: wij presenteren u, de vijf beste films over alcoholverslaving op een rij!

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody vertelt het waargebeurde verhaal van Freddie Mercury (Rami Malek). De band van de eigenzinnige rockzanger, die is geboren als Farrokh Bulsara, wordt één van de grootste ter wereld en scoort de ene hit na de ander. Maar ondanks de hordes fans voelt Freddie zich ongelukkig en eenzaam. Hij grijpt naar de drank en wordt tot overmaat van ramp ook nog eens gediagnosticeerd met aids. De leadzanger van Queen zoals je hem nog nooit eerder gezien hebt. Kwetsbaar, klein en keihard verslaafd aan alcohol. Niet voor niets was deze film één van de grote winnaars tijdens de Oscars.

Leaving Las Vegas

In Leaving Las Vegas kruipt Nicolas Cage in de rol van de alcoholverslaafde Ben Sanderson. Een ongelukkige man die alles kwijtraakt door zijn alcoholverslaving. Zijn baan, zijn familie en zijn waardigheid. Hij raakt zó diep in de put dat hij besluit zelfmoord te plegen, met als wapen zijn grootste vriend en vijand: de drank. Na de eerste shotjes van de avond, rijdt hij bijna prostituee Sera (gespeeld door Elizabeth Sue) aan. Het wordt het begin van een bijzondere vriendschap. Een meeslepend verhaal volgt. Maar verwacht vooral geen happy end.

28 days

Gwen Cummings (Sandra Bullock) ruïneert de bruiloft van haar zus Lily (Elizabeth Perkins) door te laat op te komen dagen, een afschuwelijke speech te verkondigen en vervolgens ook nog eens de bruidstaart omver te gooien. Gwen besluit zich uit de voeten te maken en steelt een limousine bij de receptie. Onderweg knalt ze tegen een huis aan. Ze wordt aangehouden en krijgt de keuze: 28 dagen cel of in behandeling bij een revalidatiecentrum. Ze kiest voor dat laatste. In 28 days zie je hoe dat eraan toegaat en wat daar allemaal bij komt kijken.

Submarino

Submarino is een echte tranentrekker. Deze film gaat over Nick en zijn jongere broer, die beiden verslaafd zijn. De één aan heroïne, de ander aan alcohol. Het is ze bijna letterlijk met de paplepel ingegoten door een alcoholische moeder. Na een tragische gebeurtenis scheurt de familie van de jongens uit elkaar en ze leven vervolgens los van elkaar in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Maar door hun gezamenlijke strijd voor een normaal leven, zullen ze voor altijd met elkaar verbonden blijven. De film is een hartverscheurende vertaling van het gelijknamige boek van Jonas T. Bengtsson.

When a man loves a woman

When a man loves a woman vertelt het verhaal van Alice Green (Meg Ryan). Een schooldecaan met een ernstig drankprobleem en vrouw van piloot Michael (Andy García). Op een dag komt ze stomdronken thuis, maakt stampij met haar dochter en verliest even later onder de douche haar evenwicht, waardoor ze een lelijke val maakt. Michael vliegt meteen naar huis om er voor zijn vrouw te zijn en confronteert haar met haar probleem. Ze zoeken samen naar professionele hulp. Maar dat helpt zó goed dat Michael moeite krijgt met de nieuwe onafhankelijke positie van zijn echtgenoot. Wat betekent deze wending voor hun huwelijk?

De beste Smart TV Merken in 2019

Vorige post

Dit zijn de beste bekende Nederlandse pokerspelers

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes