Lijstjes

De beste Smart TV Merken in 2019

0

Netflix, Youtube en uitzending gemist. Het aantal mensen wat nog live TV kijkt is door de komst van deze platformen enorm gedaald. Veel mensen kijken programma’s of andere content op Youtube terug op hun laptop. Wist je dat dit ook op je televisie kunt kijken? Mits je een Smart Televisie hebt natuurlijk. Op deze manier kun je jouw favoriete serie op groot scherm bekijken.

Een Smart-tv is een televisie die is verbonden met internet. Op een smart-tv zijn apps geïnstalleerd en kun je meerdere apps downloaden via de app-store op de Smart-tv.

Een nieuwe televisie kopen omdat je jouw serie erop wil kijken, kan een grote investering zijn. Daarom wil je veel verschillende merken met elkaar kunnen vergelijken zodat je de beste keuze maakt. Op sites als Bigshopper en Beslist kun je veel producten, merken en alles wat met televisies te maken heeft met elkaar vergelijken, want wat als je wel de verkeerde keuze maakt…

Apps en meer – vergelijk bewust

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je een nieuwe Smart-tv wil aanschaffen. Het aanbod van apps kan verschillen per Smart-tv omdat elk merk een eigen smart-tv systeem heeft. Soms kunnen systemen elk jaar vernieuwd worden waardoor het aanbod van apps kan veranderen en jouw veelgebruikte app ineens niet meer bestaat.

Naast het aanbod apps kan de manier van gebruik ook veel invloed hebben op je Smart-tv. Elk merk heeft weer een ander soort afstandbediening. Het ene merk gebruikt een ‘normale’ afstandsbediening met knopjes en de ander kun je bedienen met een cursor of met je stem. Bij deze laatste manier zit er een microfoon verwerkt in de afstandsbediening.

Philips

Systeem: Android TV
Android TV is het besturingssysteem van Google. Het bekende televisie merk uit Eindhoven gebruikt dit merk dan ook graag. Volgens de Consumentenbond komt Philips het beste uit de test wat betreft het aanbod van apps. Eigenlijk hebben zij al het aanbod.

Sony

Systeem: Android TV
Sony gebruikt net als Philips het besturingssysteem van Android TV, maar het aanbod van Sony is minder dan die van Philips. Met Sony kun je geen NPO Start, RTL XL of Fox Sport kijken. Dit kan een doorslaggevend zijn of je de televisie koopt of niet.

Samsung

Systeem: Tizen
Wat betreft aanbod van apps doet Samsung het erg goed. Alleen de apps ‘Kijk’ en ‘Film 1’ kun je niet krijgen op de Smart-tv. Wat betreft afstandsbediening zit hier geen moeilijke besturing aan. Sommige afstandsbedieningen hebben een toetsenbord waardoor je sneller kunt typen.

LG

Systeem: WebOs
Sommige Smart-tv’s van LG heeft een ‘Magic Remote’. Hiermee kun je richten op de televisie en ‘de muis’ van de Smart-tv besturen. Net als de mote control van Nintendo Wii. Hier moet je van houden. Het aanbod van de LG-tv’s is ook redelijk groot. Alleen apps als NL Ziet, Fox Sport en Film 1 zijn niet beschikbaar.

Tip van de redactie!

Heeft een Smart-tv niet alle apps die jij wilt, maar is een andere tv die deze wel heeft ineens een stuk duurder? Je kunt voor vier tientjes een Chromecast kopen waarmee je jouw telefoon of laptop kunt verbinden met je televisie mits deze aan dezelfde wifi verbinding verbonden zijn. De Chromecast koppel je aan je televisie (of stream er mee) via een HDMI-poort en jouw laptop verbindt met de Chromecast.

Leonardo DiCaprio en zijn milieuactivisme

Vorige post

De 5 beste films over alcoholverslaving

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes