Lijstjes

5 Populaire films die verboden zijn in andere landen

0

Landen kunnen ervoor kiezen om bepaalde films niet uit te zenden. Ook op Netflix zijn er bepaalde films die in het ene land wél en in het andere land juist niet zijn toegestaan. Dit kan te maken hebben met de geschiedenis van de films, de mate van geweld of juist het propageren van onjuiste informatie of onjuistheden in het algemeen. In dit artikel kijken we daarom naar een aantal films die in andere landen zijn verbannen én een manier om ze alsnog te bekijken.

1 Hoe kan ik deze wél zien?

Gebruik een VPN! Een VPN zet een versleutelde verbinding op met een server op een andere plek op de wereld. Hierdoor denkt de website die je bezoekt dat jij je op de locatie van de server bevindt. Ben je in een van de landen waar de film is verbannen, dan kun je de film toch zien door verbinding te maken met een server in een ander land. Met een VPN is dit mogelijk!

Benieuwd wat een VPN voor jou kan betekenen? Zoek dan op Google naar een VPN gratis proefperiode en je komt al snel een goede VPN tegen.

2 The Hunger Games

Wie kent de film niet. De film over Katniss Everdeen die in een arena wordt geplaatst met 23 anderen. Ze moet als laatste overblijven om te kunnen overleven. Velen hebben deze film al eens gezien. Vietnamezen waarschijnlijk niet. In Vietnam is de film namelijk een van de verboden films.

De reden dat de film verboden is? Allereerst vanwege het vele geweld dat in de film zit. Daarnaast vond de Vietnamese overheid ook dat er te veel moorden in gepleegd werden, waardoor de film niet langer is toegestaan in Vietnam.

3 Fifty Shades of Grey

In 2015 kwam Fifty Shades of Grey uit. Deze film trok niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen volle zalen. Deze film is echter niet in alle landen een succes. In Zimbabwe, Maleisië, Kenia, Indonesië en Cambodja is deze film namelijk niet toegestaan door de vele seksscènes die in de film zijn opgenomen.

De film gaat over Anastasia, een net afgestudeerde vrouw, en haar vriendin Kate. Kate gaat bij de krant werken en vraagt of Anastasia wellicht een interview kan opnemen met miljardair Mr. Grey. Hierdoor ontstaat er een bijzondere relatie tussen beide.

4 Schindler’s List

Schindler’s List gaat over een Duitse zakenman met een eigen fabriek. Tijdens en voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog zijn er veel Joodse werknemers bij hem in dienst. Deze probeert hij te beschermen tegen het naziregime. Dit doet hij door hen een onmisbaar onderdeel van het productieproces te maken.

In Maleisië en Indonesië is deze film echter niet toegestaan. Volgens de regering van beide landen wordt er te veel sympathie opgewekt voor de Joodse gemeenschap. Dit zou niet door de beugel kunnen.

5 The Wolf of Wall Street

Ook deze film over Jordan Belfort is bij velen welbekend. In de film doet Jordan Belfort er alles aan om rijkdom te vergaren. Ook fraude gaat hij daarbij niet uit de weg. Daar komt ook drugs, geld, seks en drank bij kijken. Langzaamaan gaan de kompanen van Jordan Belfort er echter aan onderdoor.

Toch is de film in bijvoorbeeld Kenia, Oeganda, Maleisië en Cambodja verboden. Zoals je wel verwacht ligt dit aan de vele scènes waarin drugs, seks, drank en naaktheid centraal staan. Daarnaast beschouwen deze landen al het gescheld in de film ook als problematisch.

6 The Da Vinci Code

Evenals het boek was ook de film een immens succes. In veel landen werd de film miljoenen keren bekeken, maar toch zijn er een aantal landen waarin de film niet bekeken mag worden. Aangezien godsdienst en het geloof in de film een prominente plek innemen, is de film in een aantal landen verboden, waaronder China, Jordanië en Pakistan.

In de film gaat professor Langdon in het Louvre de moord onderzoeken op een conservator. Alleen Langdon is in staat om de codes te ontcijferen die in het Louvre zijn achtergelaten. Door deze aanwijzingen te ontcijferen, gaat Langdon samen met een agente op zoek naar de moordenaar van de conservator.

Zoals je leest zijn er verschillende bekende films die niet overal zijn toegestaan. Vaak zijn gewelddadige of seksueel getinte scènes hiervan de oorzaak. Ook godsdienst komt vaak terug. Met een VPN heb je echter de mogelijkheid om ook in de landen waar de films niet is toegestaan, deze films te kijken. Door simpelweg verbinding te maken met een server in een ander land, kun jij toegang krijgen tot deze verboden films!

De beste detectives & thriller series en films

Vorige post

5 slechtste Kerstfilms aller tijden

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes