Lijstjes

5 slechtste Kerstfilms aller tijden

0

De tijd van kerst is weer aangebroken en dus mogen we ook weer met een heerlijk kopje chocomel een foute kerstfilm aanzetten. Welke vijf zijn de aller slechtste aller tijden?

Er bestaan twee soorten mensen: mensen die ontzettend van kerstfilms houden en dan ook elke kerstfilm leuk vinden en mensen die geen zin hebben in alle vrolijke elfjes en kerstfilm poespas. Toch hebben we gekeken naar wat voor films wel of niet leuk zijn gelukkig zijn er ook veel goede kerstfilms te vinden. Je kan dus beter je tijd besteden aan het kijken van een lekkere holiday klassieker dan het volgende rijtje:

5. The Santa Clause 3: The Escape Clause

Tim Allen, de gezellig Ameikaanse acteur die in een heleboel feelgood-movies speelt, vertolkt in The Santa Clause de rol van de Kerstman en die van ‘gewone’ vader. De eerste film scoorde midden jaren negentig een krappe voldoende, maar was toch wel leuk om naar te kijken. Het tweede deel van The Santa Clause liet acht jaar op zich wachten. Zoontje Charlie was inmiddels een puber en alle acteurs deden nog wel een keertje mee. Op zich leuk gedaan, maar het derde deel was een greep naar succes die niet erg geslaagd is. In de voorlopig laatste aflevering van de avonturen van Santa Clause, (je weet maar nooit of er over acht jaar nog een film uitkomt) moet Allen zijn nieuwe familie gelukkig zien te houden. Jack Frost komt nog om de hoek kijken om kerst van Santa Clause te stelen, maar dat gebeurt niet zomaar.

4. A Christmas Price

De titel geeft het misschien al een beetje weg, maar deze zoetsappige Netflixfilm is niet echt een hele beste. Tuurlijk, het is leuk om naar te kijken als je niks te doen hebt in de kerstvakantie, maar er zijn echt wel betere films te vinden dan deze. De film is een soort kruising van The Christmas Price, It’s a Christmas story en Princess Diaries. Tsja, dat belooft niet veel goeds. Netflix heeft alle ingrediënten gebruikt om deze film zo zoet en zo kerstmisachtig te maken dat het net een enorme kerstcupcake is. Paardrijden in de sneeuw met een prins, hij moet trouwen en wordt verliefd op een simpel meisje uit Amerika, die toevallig net in Aldovia is om een verhaal te schrijven. Wat een toeval.

Gelukkig kan je ook nog deel twee kijken van deze heerlijk foute film. A Christmas wedding, waarin het koppeltje uit deel één natuurlijk gaat trouwen. Dat gaat niet zomaar zonder slag of stoot en Amber krijgt ontzettend veel te maken met de procedures van het koningshuis. De film lijkt goed in te spelen op de Royal Wedding van Prins Harry en Megan Markle, die ook veel te maken kreeg met de regeltjes van het koningshuis.

Mocht je na deel twee nog niet zijn uitgekeken op deze slechte films, kan je gewoon door met deel drie: A Royal Baby! Hoe heerlijk huisje-boompje-beestje deze drie films wel niet in elkaar gezet zijn. Na de ontmoeting en de bruiloft, komt nu de baby. Ook in dit deel loopt niet alles lekker op rolletjes, er moet namelijk een wapenstilstand tussen twee volken tot stand komen. Daarbij heerst er ook nog een vloek op de baby van het koninklijk koppel. Voor kerstavond moet het verdrag van de wapenstilstand teruggevonden zijn, want anders…

3. Klaus

Deze film werd afgelopen jaar op Netflix gepresenteerd en was niet een uitgesproken succes. In deze film zie je op een aparte manier hoe het verhaal van kerst is ontstaan en hoe de Kerstman zich ontwikkelde van simpele houtbewerker naar de spirit of Christmas. In de film is te zien hoe hij als simpele man leeft in het bos. Hij heeft genoeg hout tot zijn beschikking en maakte daar vroeger allemaal cadeautjes van.

Tot dat het moment kwam dat zijn vrouw overleed. Hij werd een stille en verdrietige man, maar een jonge postbezorger brengt daar verandering in als ze samen de mooie houten cadeautjes gaan rondbrengen en het stadje weer de vrolijke kerstgedachten komen bezorgen. Wil je na het zien van deze film zelf ook graag je kerstboom van hout laten maken en je cadeautjes zelf in elkaar timmeren? Dan kan www.houtenkerstboom.com je alvast een handje helpen door de woonkamer gezellig te maken. De houten cadeautjes zijn een leuk project voor in de kerstvakantie.

2. The Star Wars Holiday Special

Misschien heb je dit nooit geweten, maar ook Star Wars heeft een kersteditie. Deze film staat los van alle Star Wars delen en is speciaal gericht op het vieren van het kerstfeest. In de film gaan de Star Wars helden naar de thuisplaneet van Chewbacca om de speciale dag Life Day (een soort kerst) te vieren. Han Solo en Chewie komen vanzelfsprekend niet zo maar van hun basis terug naar deze planeet. The Empire wil namelijk de doorgang terug naar hun thuisplaneet tegenhouden. Deze film is echter wel met de originele cast, dus als Star Wars-fan, is dat misschien nog een pluspuntje.

1. Saving Christmas

Het kerstfeest moet regelmatig worden gered door een held of een hele gewone hoofdrolspeler. In ieder geval, kerst is vaak genoeg in gevaar geweest. Zo ook deze keer. De makers van Saving Christmas wilden daar graag nog een film toevoegen dit rijtje en dat hebben ze gedaan ook. In deze film redt hoofdpersonage Kirk de kerst van zijn broer, die met zichzelf in de knoop zit. De film heeft het laagste aanzien van alle kerstfilms namelijk een 1,5 op een schaal van 10. Pijnlijk. Deze film slaan we deze kerst dus maar even over.

5 Populaire films die verboden zijn in andere landen

Vorige post

Dit gebeurt er echt wanneer je je vingers in een stopcontact doet

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes