LijstjesRecensiesTrailer

Beste rechtszaak films over advocaten en het recht

0

Het recht is een onwijs interessant onderwerp om over te lezen en te schrijven. Het is namelijk overal. Niet alleen in het nieuws, maar ook in series en films gaat het er vaak over. In de rechtbank worden natuurlijk belangrijke beslissingen genomen door een rechter of, bijvoorbeeld in Amerika, een jury. De spanning is er vaak om te snijden en verhitte discussies zijn er meer regel, dan uitzondering. Dit maakt het interessant om films over te maken. Je kunt meeleven met een zaak, met een slachtoffer of een verdachte, en je er helemaal in verliezen. Maar wat zijn dan de beste films die gaan over advocaten en het recht?

Michael Clayton

Door velen wordt deze film benoemd tot een van de beste films over het recht. George Clooney speelt de hoofdpersoon, een advocaat die werkzaam is op een van de grootste advocatenkantoren van New York. Hij probeert te voorkomen dat zijn cliënten in de problemen terecht komen, maar wanneer dit toch gebeurt, staat hij ze zo goed mogelijk bij. Daarbij trekt hij zich soms minder aan van de wet. Filmkenners nomineerden deze film voor wel zeven Oscars.

To kill a Mockingbird

Deze film komt uit 1962 en gaat over de rassenongelijkheid in Zuid-Amerika. In die tijd werden afro-Amerikanen regelmatig voor andermans misdaden veroordeeld. In de film gaat het over een hoofdverdachte die ook onterecht ergens van wordt beschuldigd. Hij wordt bijgestaan door de hoofdrolspeler van de film. Het is de verfilming van het gelijknamige boek van Harper Lee.

The Lincoln lawyer

Deze film gaat over advocaat Mickey Halles, een erg succesvolle advocaat, die zich volledig inzet om zijn zaken tot een goed einde te brengen. Op een dag krijgt hij een zaak die hij makkelijk denkt te kunnen winnen. Wanneer hij zich erin verdiept, komt hij erachter dat het gaat om de rijke Louis, die wordt beschuldigd voor verkrachting. Hoe meer hij zich erin verdiept, hoe meer hij erachter komt dat het lastig gaat worden om ook deze zaak tot een goed einde te brengen.

Lucia de B.

Als laatste een Nederlandse film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk. In deze film gaat het over een gerechtelijke dwaling. Lucia, een eigenzinnige verpleegster, wordt beschuldigd van zeven moorden en drie pogingen tot moord. In de film is zij namelijk betrokken bij de zoveelste onverklaarbare dood van een baby. Ze wordt hiervoor veroordeeld met levenslang en TBS. Maar dan beginnen mensen toch te twijfelen en blijkt het bewijs ondeugdelijk te zijn. Ze wordt onschuldig verklaard en mag na zes jaar onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, weer naar buiten.

Dit is nog maar een kleine greep uit alle goede rechtszaak films. Naast deze zijn er door de jaren heen nog veel meer films hierover gemaakt. In vele worden mensen ergens van beschuldigd of voor veroordeeld, terwijl ze onschuldig zijn. Een goede rechtsbijstandverzekering komt dan zeker van pas. Op streamingsdiensten, zoals Netflix en Videoland zijn veel van deze films te vinden. Veel kijkplezier!

Top 10 Bekendste Torrent sites voor films en series

Vorige post

De zes beste casino-films van de afgelopen twintig jaar

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes