Lijstjes

De 6 meest iconische auto’s in films en series

0

Vergeet Ferrari’s, Porches en Lamborghini’s,. In films en series worden veel imposantere voertuigen gebruikt dan de auto’s waar we van opkijken als we ze op straat zien. Denk bijvoorbeeld aan de avontuurlijke Volkswagen Kever Brum, of tijdmachine DeLorean DMC-12 uit Back to the Future. Dáár gaan de harten pas echt sneller van kloppen. Wij zetten de zes meest iconische filmauto’s op een rij.

Herbie

Als een auto een eigen naam heeft, dan weet je eigenlijk al genoeg. Dat is ook zeker het geval bij ‘Herbie’. Een Volkswagen Kever die de hoofdrol speelt in een vijftal Disneyfilms. Herbie is te herkennen aan het cijfer 53 op de motorkap en de zijportieren en natuurlijk aan de rood-wit-blauwe streep die van de voor naar de achterkant loopt. De allereerste film, genaamd ‘The Love Bug’, verscheen in 1969 en de laatste, ‘Herbie: Fully Loaded’, in 2005.

Flodder

Beroemd in Nederland, vanwege zijn aanwezigheid in de populaire serie Flodder, is de Chevrolet Caprice Classic. Die werd al in de eerste Flodder-film, in 1973 gebruikt, en keerde na de eerste drie seizoenen ook op de tv weer terug. En niet zomaar in het zwart of wit. De enige echte Flodder auto is natuurlijk de cabrioversie in het babyroze! Want zeg nou zelf: mooi roze is niet lelijk!

Brum

Wie is er niet mee oud geworden? Brum, een kleine oldtimer auto die de hoofdrol speelt in het Amerikaans-Britse kinderprogramma. Een programma dat – gelukkig – ook gewoon op de Nederlandse televisie werd uitgezonden. Niet voor niets werd er in de titelsong gezongen dat Brum een van ’s werelds superhelden was. De heldhaftige Brum ging in iedere aflevering op avontuur naar de grote stad en redde levens, ving boeven en voorkwam een hoop onheil.

Batmobiel

De beroemde Batmobiel heeft misschien maar weinig weg van een normale auto, maar een superheld als Batman rijdt natuurlijk ook niet in een Suzuki’tje Alto of een Ford Ka. De Batmobiel uit de film ‘Batman Begins’ ziet er futuristisch uit, heeft een 5,7 liter V8-motor en 340 pk. Niet extreem snel, maar dat maakt de jet-aandrijving meer dan goed. Daarmee kon Batman zijn hoge sprongen maken.

The Fast and the Furious

De Dodge Charger uit The Fast and de Furious van 1970 was behoorlijk opgevoerd en heeft daardoor menig mannenhart sneller doen kloppen. Tijdens de vele illegale straatraces en de criminele activiteiten die vanuit de indrukwekkend snelle auto werden gedaan. Overigens verdient iedere auto uit de filmreeks wel een plaats in dit rijtje, maar dit is natuurlijk de enige echte klassieker.

Back to the Future

Zonder twijfel de allerbekendste auto uit de filmgeschiedenis. Is de DeLorean DMC-12 van Dr. Emmet Brown en Marty McFly uit Back to the Future. Niet vanwege zijn fantastische design, geweldige motor of enorme snelheid, maar omdat het een tijdmachine was voor de hoofdrolspelers. Dat verklaart natuurlijk ook de titel van de films die in 1985, 1989 en 1990 werden uitgebracht.

Na het lezen van dit lijstje spontaan zin gekregen om je eigen auto te gaan tunen? Kijk eens rond op internet om te zien wat je zelf kunt doen om je auto op te voeren, of van toffe gadgets te voorzien. Je shopt ze bijvoorbeeld bij auto-onderdelen24.nl.

De zes beste casino-films van de afgelopen twintig jaar

Vorige post

Social media gebruiken voor het adverteren van films en series

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes