Algemeen

Social media gebruiken voor het adverteren van films en series

0

Sinds social media zo ontzettend populair is geworden, is hier een enorme doelgroep gekomen om je film of serie te promoten. Maar wat is social media marketing eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar gebruikers zelf de inhoud verzorgen. Het uiteindelijke doel van social media marketing is dat via naamsbekendheid op social media een bepaalde film meer bezoekers krijgt in de bioscoop!

Van Snapchat tot Instagram promoten

Social media is niet zomaar een fenomeen dat door een aantal mensen gebruikt wordt. Tegenwoordig zijn er miljarden mensen actief bij één en vaak zelfs meerdere platformen. Wat dat betreft is social media een grote schatkist voor de marketing teams van bedrijven, zoals Pathe bioscopen. Via zakelijke accounts kunnen bedrijven, zoals Pathé bioscopen marketing uitvoeren en hun gewenste doelgroep bereiken.

Instagram en social media marketing

Wat betreft de naamsbekendheid van een bedrijf of dienst is het belangrijk om onder de aandacht van je doelgroep te blijven. Social media marketing wordt vaak ingezet via Instagram. Dit is namelijk de ideale plek om op een goedkope en efficiënte manier de aandacht van je volgers vast te houden en je bereik te vergroten. Alleen al Instagram heeft honderden miljoenen actieve leden die elke dag gebruik maken van hun app. Via slimme posts, filmpjes en reacties kan een platform zoals Instagram enorm veel betekenen voor de bezoekers van een film.

De 6 meest iconische auto’s in films en series

Vorige post

Hoe zet je marketing in om zoveel mogelijk bioscoopbezoekers te trekken?

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Algemeen