Lijstjes

De bekendste Nederlandse regisseurs

0

In Nederland zijn er vele goede films gemaakt. Om hierin te slagen is het natuurlijk belangrijk om ze goed te regisseren. De Nederlandse regisseurs zijn de basis van de goede films. Films in Nederland en ook in het buitenland. We bespreken graag de bekendste Nederlandse regisseurs van ons land. Laten we de verschillende regisseurs doornemen met je.

Ruud van Hemert

Het is de debuutfilm van Ruud van Hemert: Brutale schatjes. Het is een zeer populaire bioscoopfilm. Het is een film vol met grof taalgebruik, veel seks en volop zwarte humor. Het is het vervolg van van Mama is Boos uit 1986. Honneponnetje was niet zo’n succes, maar met ik ook van jou kwam hij weer terug in 2001.

Marleen Gorris

De stilte rond Christine M uit 1982 is een droomdebuut voor de regie carrière van Marleen Gorris. Het is een geweldig rechtbankdrama. Ze won een Gouden Kalf voor de beste film. In 1995 won Antonia een Oscar voor beste buitenlandse film. Ze is een zeer goede regisseur.

George Sluizer

Hij maakt zeer goede internationale producties. De bekendste verfilming In het boek Gouden Ei van Tim Krabbé. Het is een thriller over een man welke zijn ontvoerde vrouw probeert op te sporen. Hij groeit daarna uit tot een grote en veelgevraagde regisseur.

Martin Koolhoven

De debuutfilm ging over Suzyq, een puber in de jaren zestig. Carice van Houten was toen nog niet zo bekend en vertolkt de hoofdrol in de film. Later verfilmde hij de Grot van T Krabbé. Hij kreeg een Gouden Kalf voor de beste regie. In 2005 maakt hij twee geweldige kinderfilms. Knetter en het Schnitzelparadijs.

Eddy Terstall

Eddy Terstall brak door met Hufters en Hofdames. Het is een leuke komedie. Hij heeft het leven in zijn geboortestad Amsterdam op een geweldige manier weergegeven. Er zijn vaste acteurs waar hij mee samenwerkt. Het is een film over euthanasie en vriendschap. De film Simon is een geweldige film. Het is een film die geliefd werd onder het grote publiek. Vier gouden Kalveren zijn het resultaat.

Theo Van Gogh

Hij is op een tragische manier overleden. Hij was een provocateur. Als regisseur wist hij met een minimaal budget geweldige films te maken. Hij is bekend geworden om zijn literatuurverfilmingen van Jan Wolkers. Zijn meesterwerk is Blind date.

Paul Verhoeven

Hij is waarschijnlijk de beste en meest succesvolle Nederlandse regisseur aller tijden. Turks Fruit uit 1973 is de beste Nederlandse film ooit met maar liefst 3,5 miljoen bezoekers. Daarna kwam Soldaat van Oranje en Spetters. Hij ging later grotere internationale films maken, waaronder Robocop, Total Recall, Basic Instinct en wat later in Nederland Zwartboek.

Beste Nederlandse Horrorfilms aller tijden

Vorige post

Beste Anime Series Top 5

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes