Lijstjes

Beste Anime Series Top 5

0

Anime is de naam voor de Japanse tekenfilms. Het is in Nederland slechts het topje van de ijsberg wat we van deze films te zien krijgen. Heel soms weten de anime’s door te breken naar ons land. In Japan zijn er veel genres voor eigenlijk alle leeftijdscategorieën. Ze zijn lief en ook super gewelddadig. Het kan gaan om complexe robotavonturen en ook om tienerliefdes. We bespreken graag de beste anime series top 5 met je. Je kunt er volop van genieten. Het is mooi om de verschillende anime series te bekijken. Laten we de top 5 met je doornemen.

Dragon Ball Z (Doragon Bōru Zetto)

Het is een anime wat eerst een manga (stripboek) was. In de jaren tachtig werden er al veel anime gemaakt welke in het Westen niet opgemerkt werden. Het vervolg van Dragon Ball Ze werd een wereldwijd succes. Er werden maar liefst 291 verschillende series van gemaakt. Er zijn vele avonturen waar Son Goku moet vechten en zijn speciale krachten moet inzetten. De personages werden vooral door jongens gevolgd en nagespeeld.

Space Pirate Captain Harlock (Uchū Kaizoku Kyaputen Hārokku)

Het is een legendarische anime met 42 afleveringen welke tussen 1977 en 1979 uitgezonden werd. In de serie worden de avonturen gevolgd van captain Harlock met zijn ruimteschip. Hij vecht tegen buitenaardse wezens. Ze hebben de wereld overgenomen. Het is een geweldige serie.

Magical Girl Madoka Magica (Puella Magi Madoka Magica)

Deze serie gaat over de magische meisjes. Ze zijn de hoeksteen van deze anime. De meisjes met de grote ogen en mooie kleurrijke kleren hebben magische krachten. Ze bestrijden hun kwaadaardige tegenstanders. Er zijn 12 afleveringen gemaakt in 2011. De toon is wat donkerder en verschillende personages worden in de serie gedood. Er zijn ook drie bioscoopfilms van gemaakt. Ze vertellen het verhaal van de serie.

The Tatami Galaxy (Yojōhan Shinwa Taikei)

De basis is een komische roman van Tomohiko Morimi. Er worden verschillende studenten gevolg op de universiteit in Kyoto. De hoofdpersoon leeft een parallel leven en kiest steeds weer een andere hobby. Er is volop avontuur en een goed gevoel voor humor. Het is een mijlpaal geweest op de televisie.

Revolutionary Girl Utena (Shōjo Kakumei Utena)

Het is het meesterwerk van de magische meisjes genre. Er waren 39 afleveringen en ze werden in 1997 uitgezonden. De hoofdpersoon is Utena, wat een jongensachtig meisje is. Ze doet mee aan zwaardgevechten in de vrije tijd. De winnaar mag de Rozen Bruid hebben.

Bonus: Mazinger Z

Een belangrijke anime series is Mazinger Z. Er spelen superrobots in mee welke door mensen bestuurd worden. Ze spelen de hoofdrol in deze anime. De jonge Kouji hoort van zijn stervende grootvader dat hij een robot moet bouwen om de kwade krachten te bestrijden. Hij is verwaand. Toch lukt het hem om in het hoofd van een robot te landen met een vliegtuigje. Hij kan nu de formidabele vechtmachine besturen. Het is een geweldige anime. Kijken!

De bekendste Nederlandse regisseurs

Vorige post

Top 10 Bekendste Torrent sites voor films en series

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes