Lijstjes

De beste films over de tech industrie

0

Films gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en zo ook over verschillende industrieën. Er zijn er ook veel die gaan over de tech industrie. Hierin wordt gebruik gemaakt van de meest gave en geavanceerde gadgets en er zijn er ook vele die voorspellen hoe de technologie zich zal ontwikkelen in de toekomst. Tientallen jaren geleden zijn er dus ook films gemaakt die voorspelden hoe de technologie zich zou hebben ontwikkeld tot de tijd waarin we nu leven, het jaar 2019. Heel interessant om dan te kijken naar wat er werkelijkheid is geworden! Wat zijn nou die beste films die gaan over de tech industrie?

The Matrix

Denk je aan films over de tech industrie, dan denk je aan The Matrix. In deze film gaat het over de computerhacker Neo die erachter komt dat het leven op aarde wordt aangestuurd door machines. Ze sturen computersimulaties aan en houden de mensheid in bedwang. Neo gaat met andere vrijheidsstrijders de strijd aan tegen de machines, om de vrijheid aan de mensheid terug te geven.

In deze film zie je hoe de simulaties worden gecreëerd door de intelligente machines en hoe bijvoorbeeld de computer te werk gaat wanneer de vrijheidsstrijders in de stoelen van de computer zitten.

Iron Man

In deze film zie je hoe de multimiljardair Tony Stark wordt ontvoerd. De industrialist en geniale uitvinder wordt gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen, maar in plaats daarvan maakt hij een ijzeren pak waar hij uiteindelijk mee weet te ontsnappen. Wanneer hij weer terug is in de VS, merkt hij dat een wereldwijd complot ervoor zorgt dat de stabiliteit van de wereld in gevaar is. Hij gaat dit, als ‘Iron Man’, proberen tegen te houden.

In de film gaat het veel over technologie. Je ziet Tony Stark veel in zijn laboratorium met allerlei gadgets en een indrukwekkend computersysteem en persoonlijk assistent J.A.R.V.I.S.. Met dit systeem kan hij de meest bijzondere dingen uitvoeren en manipuleren.

Prometheus

In deze film komen ook de gaafste technologische gadgets voorbij. De film gaat over een team ontdekkingsreizigers die een reis maken door het universum, op zoek naar de maker van de mensheid. Ze belanden daarbij op de gevaarlijkste plekken van het universum en gaan een angstaanjagend gevecht aan. Dit alles doen zij om de mensheid en haar toekomst te redden.

In de film komen hyperslaapkamers voorbij en een mensachtige androïde. Er zijn drones die een omgeving in 3D in kaart kan brengen en nog meer gave gadgets.

Elysium

Als laatste is dit ook een van de beste films over de tech industrie. Elysium gaat over het jaar 2154, waarin er twee klassen bestaan. Allereerst de rijke mensen, die op een ruimtestation Elysium wonen. De andere klasse is de groep mensen die op de overbevolkte Aarde wonen. In deze film gaat het over het robotpak, HULC. Dit pak geeft zijn drager meer kracht en uithoudingsvermogen. Het exoskelet werkt door middel van breinbesturing. Het pak is gebaseerd op bestaande toepassingen van de wapenfabrikant Lochkeed Martin.

Er zijn heel veel goede films die gaan over de tech industrie of bijvoorbeeld de ontwikkeling van de technologie door de jaren heen. Vier daarvan zijn hierboven benoemd. Om deze films te kunnen kijken, is natuurlijk ook technologie nodig. Je kunt ze veelal zien op streamingsdiensten en filmzenders. Met het juiste Alles in 1-pakket kun je eenvoudig de gaafste films over de tech industrie bekijken, via internet of bepaalde tv-zenders. Controleer voor het juiste pakket welke specifieke zenders de providers hebben en wat de internetsnelheid is. Zo regel je gemakkelijk een avondje bingewatchen met de beste films over de tech industrie.

De leukste money minded series of films die op Netflix te vinden zijn

Vorige post

Adverteren van films op Youtube

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes