Lijstjes

De beste films voor een avondje met vriendinnen

0

Wanneer er een girls night out gepland staat, dan zijn er genoeg voorbereidingen die van tevoren getroffen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het klaarzetten van cocktails, het maken van plannen voor op de desbetreffende avond, zoals het uitkiezen als spellen zoals Monopoly of blackjack online, of het uitzoeken van films die op die avond bekeken kunnen worden. Hoewel we natuurijk niet willen genderstereotyperen, is de kans groot dat jij en je vriendinnen een romcom zoals ‘What Happens in Vegas’ verkiezen boven een agressieve actiefilm als ‘Assassin’s Creed’. Desondanks: altijd kijken wat je zelf wilt – maar mocht je nog op zoek zijn voor leuke films om te kijken tijdens een avondje met vriendinnen, dan hebben wij een top 7 voor je verzameld.

The Roommate

Was Blair Waldorf tijdens Gossip Girl ook altijd jouw favoriete personage? Helaas zijn de zes seizoenen van Gossip Girl al jaren geleden uitgezonden, maar gelukkig kun je jouw favoriete actrice (Leighton Meester) nog steeds bewonderen, ook al is het niet meer in de rol van Blair Waldorf. In The Roomate speelt ze namelijk, je raadt het vast al, iemands huisgenoot. Helaas is ze niet de meest normale huisgenoot, omdat ze helemaal obsessed raakt met haar kamergenootje. Dat betekent dat ze op een gegeven moment zo ver gaat dat e zelf mensen uit de weg qil ruimen om haar roomie voor zichzelf te hebben. Yikes

The Best of Me

Wees gewaarschuwd: als je begint aan deze fim, dan heb je gegarandeerd tissues of zakdoekjes nodig. Deze film is namelijk een echte tranentrekker met genoeg romantiek erin verwerkt. Perfect voor momenten waarop je eigen leven even dramatisch genoeg is dat je het contrast van ander drama wel kan gebruiken. Het verhaal gaat over twee tieners die op jonge leeftijd verliefd op elkaar worden, en uiteindelijk uit elkaar gaan, omdat waar ze vandaan komen teveel van elkaar verschilt. Later komen ze elkaar weer tegen, en uiteraard wakkert dit weer de nodige gevoelens op….

Notting Hill

Een film die altijd goed is geweest, altijd goed is en ook altijd goed zal blijven, is Notting Hill. Deze klassieker met Hugh Grant en Julia Roberts (die acteurs zijn toch al genoeg reden om deze film te kijken?) gaat over een filmster en een ‘gewone’ jongen die verliefd op elkaar worden. Hoewel het misschien niet zou moeten uitmaken of je uit verschillende werelden komt of niet, vormt dit toch een enorme blokkade tussen de twee. En je kunt in deze film natuurlijk ook even genieten van Grants fijne Britse accent.

Bridget Jones’s diary

Als je deze film nog nooit gezien hebt, laat dan je laptop of telefoon nú uit je handen laten vallen om deze linea recta te kunnen kijken. Wat ons betreft een echte klassieker, zeker tijdens een girls night. Bridget Jones is niet de perfecte vrouw, maar wel realistische vrouw. Met onzekerheden, cellulitis, ongemakkelijkheden, stommiteiten en soms domme acties.  Zo ook wanneer Bridget tijdens een hete date vergeten is dat ze haar vleeskleurige oma shapewear ondergoed nog aanheeft.

Serie en Film Aanraders op Verschillende Streamingdiensten

Vorige post

Dit zijn de hotste stemmen op TV en Radio

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes