Lijstjes

Dit zijn de hotste stemmen op TV en Radio

0

Soms hoor je wel eens stemmen op radio of televisie voorbijkomen en ben je even stil van hoe dit klinkt. Een stem kan minstens zo aantrekkelijk overkomen als iemands uitlijk en kan in sommige gevallen zelfs doen betoveren. Iedereen heeft vast wel eens meegemaakt dat je iemand hoort praten en even verbaasd bent door hoe mooi hun stem is. Benieuwd wat in Nederland de aller hotste stemmen zijn op radio en tv? Wij sommen onze favoriete radio-dj’s, presentatoren en voice over voor je op.

Gerard Ekdom

De zwoele en diepe stem van Gerard Ekdom kan ons altijd weer betoveren. We zijn niet verbaasd dat hij radio-dj is geworden, want het zou zonde zijn om zijn zware en zwoele stem niet fulltime te benutten. Het is dan ook niet gek dat Gerard Ekdom naast zijn radiowerk ook vaak gevraagd wordt voor voice over klussen. Hij heeft zeker een stem die je uit duizenden zou kunnen herkennen.

Chantal Janzen

Hoewel haar docenten vroeger wel eens gezegd bleken te hebben dat zen et klonk als Mickey Mouse, is Chantal Jansen vorig jaar uitgeroepen tot vrouw met de mooie stem van Nederland. Althans, dit was de uitslag na een stemming onder 538-luisteraars van de Coen en Sander show. De tweede plek was voor 538-nieuwslezeres Jo van Egmond, en de derde plek ging naar presentatrice Leonie ter Braak.

Marjon Keller

Misschien dat de naam Marjon Keller niet direct een belletje zal doen rinkelen, maar waarschijnlijk herken je deze vrouw meteen als je haar stem hoort. Zij is namelijk dé zenderstem van RTL4, die alle programma’s aankondigt en de vertrouwde voice over is die je onlosmakelijk verbindt met RTL4. Kun je haar stem niet direct herinneren of ben je simpelweg benieuwd geworden? Check hier Marjons portfolio.

two grey condenser micrphones

Jakob Krabbé

Jakob Krabbé is een enorm populaire voice over en stemacteur in Nederlandse films en series. Hij heeft al veel rollen in kinderseries en Nederlandse bioscoopfilms vertolkt, maar ook reclames ingesproken voor automerken of verzekeraars. Oh, mocht je je afvragen of hij broer of zoon van is…? Ja! Jakob Krabbé is zoon van Jeroen Krabbé, en dat betekent dat zijn broers Jasper Krabbé en Martijn Krabbé (juist ja, die van The Voice) zijn. Een succesvolle familie in de mediawereld, dus!

Martin Stoker

De stem van Martin Stoker is onlosmakelijk verbonden met alle mannelijke zaken op televisie. Denk bijvoorbeeld aan programma’s op RTL7, reclames voor typische mannelijke producten of andere ‘stoere’ reclames of series. Dat komt door de zware en diepe stem van Stoker, die je waarschijnlijk als geen ander zal herkennen. Mocht je benieuwd zijn – Martin Stoker ziet er net zo ‘stoer’ uit als je waarschijnlijk zal verwachten.

Edwin Ouwehand

Edwin Ouwehand heeft al jaren zijn eigen radioprogramma, maar is ook bekend van zijn vele voice over werk. Naast allerlei fragmenten en bedrijfsfilms die hij heeft ingesproken, is hij ook jarenlang de zenderstem van RTL4 geweest. Waarschijnlijk herken je Ouwehands stem meteen als je hem hoort! Zo is hij ook voice over geweest voor vele programma’s op RTL4.

 

De beste films voor een avondje met vriendinnen

Vorige post

De beste aandelen in de filmindustrie

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes