Lijstjes

De beste voetbalfilms aller tijden 

0

Tegenwoordig is het makkelijk om van je huiskamer een thuisbioscoop te maken door films te streamen via verschillende websites. Vervang je avondje voetbal kijken bijvoorbeeld eens door een voetbalfilm. Onze favorieten op een rij!

Will

Deze film doet het hart van menig supporter smelten, het gaat namelijk over meer dan alleen voetbal. Het hoofdpersonage is Will, een 11-jarig jongetje dat alleen woont met zijn vader Gareth. Zijn vader zit in een diepe depressie na de dood van Will’s moeder. Will is een groot fan van Liverpool en kent de hele geschiedenis van het team. Wat Will niet weet is dat zijn vader zware gezondheidsproblemen heeft, zijn overlijden komt dan ook hard aan bij de jongen. Net voor zijn dood vertelt zijn vader dat hij tickets heeft bemachtigd voor de finale van de Champions League met Liverpool in Istanboel.

Will besluit dat hij, ondanks de dood van zijn vader, naar de finale wil. Omdat iedereen in zijn omgeving hem op andere gedachten probeert te brengen, loopt de jonge Will weg en reist alleen naar Istanboel voor de wedstrijd. Een hartverwarmende film!


Foto

Escape to Victory

Ben je een sportfan en wil je je vriend of vriendin op een avondje film kijken trakteren? Een van de absolute toppers is Escape to Victory, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten uit de WW2. Deze film mag een klassieker genoemd worden, aangezien hij dateert uit 1981. De film krijgt extra pit door wereldsterren als Sylvester Stallone en de voetballer Pelé die de hoofdrollen vertolken. Daarnaast hebben spelers van Ipswitch Town en andere professionele voetballers kleine rollen in deze film.

De film vertelt het verhaal van geallieerde gevangenen die in een Duits oorlogskamp worden vastgehouden. Zij krijgen de kans een voetbalteam te vormen en te spelen tegen de Duitsers. Het is natuurlijk een ander niveau dan

de teams die momenteel in de Bundesliga strijden om het kampioenschap, maar toch gaan de helden in deze film de uitdaging aan en beginnen ze te trainen. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Dan mag je deze topper niet missen!

Bend it like Beckham

Voetbal enkel voor mannen? Deze film bewijst het tegendeel! Bend it like Beckham gaat namelijk over meiden en voetbal. Jesminder, beter bekend als Jess, is de 18-jarige dochter van een traditionele Sikh-familie die in Londen woont. Ze is dol op voetbal, maar uiteraard wilt haar uiterst conservatieve familie daar niets van weten. Het dichtste dat Jess bij voetbal komt is wat voetballen in het park met andere buurtjongens, waaronder haar beste vriend.


Foto

Daar leert ze Juliette kennen, gespeeld door Keira Knightley, die reeds bij de plaatselijke vrouwenploeg speelt. Zij is zwaar onder de indruk van Jess’ talent wanneer ze haar in het park ziet spelen en nodigt haar uit om eens te komen trainen bij haar ploeg. De try-out gaat hartstikke goed en Jess besluit achter haar ouders rug om, zich aan te melden bij de ploeg. Natuurlijk komen haar ouders er op een gegeven moment achter, en dan…

Deze film is zeker een van Keira’s topfilms, en tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht!

Diego Maradona

Maradona wordt beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden. De Argentijnse voetbalspeler was zeker in zijn tijd de absolute topper onder de voetbalsterren. Deze documentaire is in 2019 uitgebracht en samengesteld uit meer dan 500 uur aan beelden. Veel van de beelden zijn nooit eerder vertoond. Een must see voor voetbalfans, maar ook voor niet-voetbalfans is het verhaal net zo spannend als een actiefilm. Maradona heeft veel meegemaakt in zijn leven en kent gekke uitspattingen. Tegenwoordig houdt hij die gekheid iets meer in toom door “slechts” een troon te vragen als coachstoel van de Gimnasia y Esgrima ploeg in Argentinie.
De film werd ook op het Filmfestival van Cannes vertoond, buiten de competitie.

Kun je online videogames en films betalen met iDeal?

Vorige post

De leukste films met veel luxe & glamour

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes