Algemeen

Kun je online videogames en films betalen met iDeal?

0

Met iDeal betaal je je online boodschappen. Een bestelling op Bol.com. En een volledig nieuwe garderobe op je favoriete webshop voor kleding. Maar kun je eigenlijk ook online games en films betalen met deze betaalmethode? Dat is een goede vraag, die niet zo eenduidig te beantwoorden. Daar gaan we in dit artikel iets dieper op in. 

Wat is iDeal?

Om te beginnen, leggen we graag aan je uit wat iDeal precies inhoudt. Het is een betaalmethode waarmee je veilig en snel kunt betalen via het internet. iDeal is gelinkt aan jouw mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van jouw bank. Dus wanneer je hiermee afrekent opent het meteen een venster waarin alle gegevens van zowel jou als de betreffende shop zijn ingevuld. Het enige wat jij nog moet doen, is verifiëren dat jij het ingevulde bedrag wilt betalen.

Initiatief van Nederlandse banken

Dat is de basis. Verder is het goed om te weten dat iDeal een initiatief is van verschillende Nederlandse banken. Daarbij horen grote namen als ABN Amro, ING en de Rabobank. Maar ook minder bekende banken als RegioBank, Triodos Bank en Friesland Bank. Doordat het in hun belang is dat er op een veilige manier met jouw geld wordt omgegaan, kun je iDeal zien als een zeer betrouwbare betaalmethode. Het enige nadeel? Je kunt er over het algemeen alleen mee betalen op Nederlandse webshops.

Games betalen met iDeal

En dit feit brengt ons dan weer dichter bij het antwoord op de vraag: kun je online games en films betalen met iDeal? Ja, in de meeste gevallen wel. Wat betreft games kun je bijvoorbeeld denken aan spellen in de Play Store van Android telefoons. Daarmee kun je ook via iDeal apps kopen. Verder kun je ook via iDeal betalen in de shops van XboX en PlayStation. Bestel je een videogame via Bol.com of Coolblue dan is met iDeal betalen geen enkel probleem. En wil je virtueel gokken, dan vind je hier een opsomming van de beste online casinos met iDEAL.

Niet bij buitenlandse aanbieders

Maar er zijn ook een aantal buitenlandse websites die spellen tegen betaling aanbieden en daar wordt het al lastiger. Denk bijvoorbeeld aan Amazon Games, maar ook via de Nintendo eShop is betalen met iDeal nog niet mogelijk. Hier heb je meestal een creditcard voor nodig, of een account op Paypal. Ook kun je soms op een andere plek prepaid tegoed aanschaffen. De reden? Doordat iDeal een Nederlandse betaalmethode is, is de beschikbaarheid op buitenlandse webshops en gamesites beperkt. In Amerika hebben mensen waarschijnlijk nog nooit van iDeal gehoord.

Videostreaming betalen met iDeal

Wat betreft de videoplatformen hebben we beter nieuws. De meest bekende streamingdiensten bieden vrijwel allemaal iDeal aan als betaalmethode. Denk daarbij aan Netflix, Videoland en zeker ook Disney+. Hoewel alleen Videoland een platform is van Nederlandse bodem, hebben ook Netflix en Disney+ een Nederlandse afdeling. Dat betekent dat je hier behalve de Nederlandse betaalmethoden, zoals iDeal ook kunt kiezen voor Nederlandse audio of ondertiteling. Dat is wel zo prettig natuurlijk. Voor wat betreft buitenlandse partijen, zoals Amazon Prime Video, gelden wel wat beperkingen. Maar daar staat tegenover dat je een heleboel films ook los kunt kopen via Nederlandse webshops als Bol.com. Zo is er altijd wel een mouw aan te passen.

In deze films wordt veel gegokt

Vorige post

De beste voetbalfilms aller tijden 

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Algemeen