Lijstjes

De meest iconische auto’s in films

0

Iedereen houdt er wel van heerlijk een avondje op de bank een filmpje te kijken. Menig autoliefhebber kan zijn geluk al helemaal niet op bij het zien van verschillende films. Auto’s en films zijn namelijk al sinds het begin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de stoere auto’s waar James Bond in rijdt of de opvallende groene Mini van Mr. Bean. Wat zijn nou de meest iconische auto’s in films? Hier worden er vier genoemd.

DeLorean DMC-12 – Back to the Future

Denk je aan iconische auto’s in films, dan denk je aan de auto in Back to the Future. In de film werd de auto omgebouwd om ermee door te tijd te kunnen reizen. Toen Marty en Doc dit wilden proberen, werd de auto geraakt door de bliksem. De futuristische uitstraling van de auto paste toentertijd goed bij de film.

Ferrari Daytona – Miami Vice

Hoewel het geen film is, maar een serie, is de Ferrari Daytona uit Miami Vice zeker een icoon. Detective Sonny Crockett scheurde er met de bekende nummerplaat ZAQ178 uit Florida, over de straten heen. Menig bezoeker zal zich hebben voorgesteld hoe het zal zijn om hiermee over de boulevard van Miami te racen.

Batmobile – Batman

Hoewel er uit veel gave batmobiles te kiezen valt, is die uit 1989 toch wel het meest iconisch. Nog steeds wordt deze erg gewaardeerd door fans. Velen hebben hem in schaalmodel kunnen kopen, waar al €500 voor neergelegd moet worden.

Herbie – The Love Bug

Natuurlijk mag deze sympathieke en eigenwijze auto niet ontbreken in dit rijtje. Het lijkt een doodnormale auto, zoals iedere Volkswagen Kever, maar is eigenlijk een menselijke machine. Hij heeft een eigen wil en racet alle kanten op, als hij even geen zin heeft om naar zijn bestuurder te luisteren. Walt Disney gebruikte de auto voor het eerst in de film The Love Bug in 1969. Daarna is hij nog in veel TV-series en filmkomedies te zien geweest. Hij heeft zelfs eigen films gehad: Herbie Rides Again, Herbie Goes to Monte Carlo en Herbie Goes Bananas.

Iconische auto’s te koop

Tegenwoordig worden veel iconische auto’s uit films verkocht. Zo werd in 2015 de Lamborghini Miura van The Italian Job op de markt gebracht en ook werd afgelopen jaar nog bekend dat de Mini van Mr. Bean zal worden verkocht. De eerste auto is over te kopen voor 1,4 miljoen euro en de groene Mini, eigenlijk een replica ervan, voor een bot tussen de 6.769 tot 9,025 euro. Sinds kort staat ook de Jaguar 2016 Jaguar C-X75 uit de James Bond film Spectre ook te koop. Deze prijs wordt geheimgehouden, maar zal niet mals zijn. Nu maar hopen dat de nieuwe eigenaren van deze legendarische en kostbare auto’s een goede autoverzekering hebben.

 

Kortom, films en auto’s zijn een succesvolle combinaties. De bovengenoemde films en auto’s zijn hier voorbeelden van, maar er zijn er nog veel meer op te noemen. Tegenwoordig krijgen fans de kans om deze iconische auto’s te kopen. Ze worden namelijk één voor één verkocht. Alhoewel, daar moeten vaak miljoenen euro’s voor neergelegd worden. Des te belangrijker wordt het om een goede autoverzekering af te sluiten voor de auto.

Casino’s in plaats van speelfilms

Vorige post

Leonardo DiCaprio en zijn milieuactivisme

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes