Lijstjes

Zo worden race films gemaakt: alles over stuntmannen, probs en meer

0

Ben jij ook altijd zo benieuwd hoe die grote racefilms gemaakt worden als je naar een heftig autoduel op het witte doek zit te kijken? Je bent niet de enige. Grote actie producties hebben nogal wat voeten in de aarde, en zijn daarom des te interessanter. Ben je benieuwd hoe racefilms gemaakt worden? Lees dan gauw verder

Bijna alles in de studio 

Hoewel er natuurlijk echt wel wat scènes zijn die buiten worden opgenomen, vinden de meeste opnames plaats in de studio. Met de juiste nabewerking wordt vervolgens achteraf het idee gegeven dat alles buiten is opgenomen, ook al was dit eigenlijk in een studio. Bij veel behind the scenes video’s van grote Hollywood producties is te zien dat er veel wordt opgenomen voor een green screen, in plaats van op straat. 

Stuntmannen

Grote acteurs doen bijna nooit hun eigen stunt. Vaak niet eens omdat ze het niet zouden durven, maar omdat de totale productie dan ook een groot risico zou lopen. Mocht er iets fout gaan en is de acteur in kwestie gewond, dan zal de hele productie stil moeten worden gelegd. Het inhuren van een externe stuntman lijkt dan een beter idee. Hoewel er weinig bekend is over hoeveel stuntmannen precies verdienen, stellen Amerikaanse cijfers dat de salarissen van stuntmannen tussen de vijf en zevenduizend euro liggen.

auto's, autoracen, autorijden

Props 

Voordat een film kan worden opgenomen, is er ontzettend veel aandacht gestoken in de art direction. Alles moet er natuurlijk zo echt mogelijk uitzien, dus wanneer iemand zijn scooter in een film niet op slot zou zetten, vinden veel kijkers dit niet realistisch. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de art direction zijn dus op zoek naar echte props, zoals een echt art kettingslot en echte scooterhelmen. De voorbereidingen en verzameling van dit soort props wordt vaak maanden, soms zelfs een jaar of langer voor opnames al gedaan. 

Acteurs zitten bijna niet in de auto

Zelfs voor de grootste race films hoeven acteurs vaak helemaal niet lang in de auto te zitten. Planningstechnisch is het het handigst om zoveel mogelijk scènes in een keer te kunnen draaien, dus de scènes waar een acteur in een auto zit worden vaak in slechts een paar opnamedagen afgerond. Hoewel het in de film dus lijkt alsof racen en auto’s een zeer grote rol spelen, lijkt dit bij de opnames toch een stuk anders te zijn. 

Meespelen met muziek uit films? Zo doe je dat

Vorige post

Bingo online spelen: dit zijn de beste manieren om dat te doen!

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes