Lijstjes

4 x: Films over Bitcoins

0

Bitcoinliefhebbers kunnen in sommige gevallen geen genoeg krijgen van hun hobby. Dan lezen ze er boeken over, verdiepen zich op het internet in het laatste nieuws over Bitcoins kopen en houden de stand van de koers regelmatig bij. Voor iedereen die dat nog niet genoeg vindt en het liefst nog meer over Bitcoin wil weten, hebben we een overzicht gemaakt met onze favoriete films die tot een zekere mate gaan over Bitcoins. Pak de popcorn er maar vast bij!

Dope

In Dope volg je Malcolm, een jongen met een nogal ‘nerdy’ karakter die opgroeit in een ruige buurt. Hij praat zijn moeder de oren van haar kop als ij niet kan stoppen op een betaalmiddel wat gebaseerd is op wiskunde: de Bitcoin. Deze film is een echte zogeheten coming of age film en laat je vooral erg vaak lachen, maar brengt ook de nodige spanning met zich mee. Zo moet Malcolm op een moment drugs verkopen, wat hij probeert via de dark web. Uiteraard wordt hij niet betaald in geld, maar in Bitcoin.

De verdwijning van 850.000 bitcoins

Goed, misschien niet helemaal een film van hoe je dat normaal zou verwachten als je de popcorn klaar zet om een avondje te genieten van een thuisbioscoop – ‘De verdwijning van 850.000 bitcoins’ is namelijk een documentaire en een waargebeurd verhaal. Deze documentaire gaat over Mark Karpelès. Karpelès was in 2015 CEO van cryptoruilbeurs “Mt.Gox“. Hij wordt ervan verdacht om -je raadt het vast niet- 850.000 Bitcoins te hebben alten ‘verdwijnen’. Overigens ontkent Karpelès dit zelf: de verdwijning van deze hoeveelheid Bitcoins zou namelijk te wijten zijn aan een succesvolle hack van een groep cybercriminelen. Wie hier meer over wil weten of benieuwd is of Mark zelf achter de verdwijning ziet, moet de documentaire zeker kijken.

three round gold-colored coins on 100 US dollar banknotes

Crypto

Deze film heeft steracteur Kurt Russel in de cast zitten en daarmee leek de film voor veel mensen een regelrechte hit Helaas is de film niet zo’n succes geworden als werd verwacht, en kan men zelfs zeggen dat de film geflopt is. In deze film volg je een accountant van een grote bank in New York. Op een gegeven moment komt hij erachter dat één van zijn klanten sjoemelt met zijn boekhouding. Omdat hij hierachter komt moet hij verkassen naar Elba, waar hij vandaan komt. Daar moet hij opnieuw de band met zijn vader (Kurt Russel) herstellen. Dan komt deze accountant erachter dat er nog meer rare dingen gebeuren met de boekhouding, en dat er wordt gesjoemeld met Bitcoin.

The Big Short

Hoewel deze film niet per se over Bitcoins gaat, is het wel een hele duidelijke weergave van ons huidige financiële systeem en de nadelen die deze kent. De film pleit dan ook voor een nieuwe benadering en een nieuw financieel systeem. Hierin wordt overigens ook heel goed de financiële crisis van 2008 uitgelegd. Er spelen veel steracteurs in, waaronder Christian Bale, Brad Pitt en Ryan Gosling. Wat ons betreft al reden genoeg om de film een kans te geven.

De beste aandelen in de filmindustrie

Vorige post

Recreëer de meest iconische outfits uit 90s films en series

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes