Lijstjes

Recreëer de meest iconische outfits uit 90s films en series

0

Zin in een echte nostalgische avond met wat popcorn? Waarom geen movie night waar je naar de bekendste 90s films kijkt én de iconische outfits recreëert. Nood aan inspiratie? We got you covered.

Julia Roberts in Pretty Woman

Onze favoriete outfit uit de coolste film van de nineties? Dat is Julia Roberts in een blauw rokje, wit oversized hemd en zwarte pumps. Gemakkelijk om te recreëren en supersexy! Haal je grootste glimlach boven, wees niet bang voor wat krullen en show those legs.

Rachel Green in Friends

Natuurlijk is Rachel Green een mode icoon voor iedereen. Het was moeilijk om onze favoriete outfits te vinden maar dit is onze top drie. Op nummer drie staat het zijden lingerie kleedje dat ze draagt op een date met Joshua in het appartement van zijn ouders. Als zijn ouders wat vroeger terug thuiskomen, gaat ze vol zelfvertrouwen in dat kleedje met hen aan tafel. Geen zorgen, gewoon trots zijn op je lichaam zoals Rachel Green. Nummer twee is de outfit wanneer Marcel, het aapje, verdwijnt: een witte coltrui, rokje met rode ruitjes en witte hoge sokken. En op één staat haar prachtig aansluitend groen kleed in ‘the one where no one’s ready’.

Alicia Silverstone in Clueless

Oké, misschien is de film vooral iconisch door de outfits. Of je nu van het verhaal houdt of niet, het is een perfecte 90s film voor wat outfit inspiratie. Kies jij voor Cher’s gele two-piece met ruitjes of het lichtgroene vestje met pompons? Je bent sowieso erg in en preppy. En heb je al eens gekeken naar haar handtassen? Cher voorspelde in 1995 al de hippe trend van microbags met haar klein groen tasje.

Rose in Titanic

Rose wordt misschien vooral onthouden door de eindscène waarbij ze niet genoeg plaats laat voor Jack, aka Leonardi DiCaprio op de drijvende deur 😉. Maar haar looks zijn zeker ook niet onvergetelijk. Het gestreepte kostuum met gigantische hoed is een echte statement outfit waarin je je erg chic en nobel zal voelen. En niets houdt je tegen om de iconische scène te recreëren!

Kathleen in You’ve Got Mail

Last but not least: You’ve Got Mail. Een klassieker uit 1998 met Meg Ryan en Tom Hanks. Meg Ryan straalt in de film door haar klassieke, sobere, ietwat mannelijke outfits en die zijn opnieuw helemaal hip. Kies voor loafers, een beige brede broek en een witte tank top en draag je haar wat korter.

4 x: Films over Bitcoins

Vorige post

De 4 beste DApps of crypto smart contract platformen

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes