Lijstjes

5 Beste Sport Series op Netflix, Videoland of Prime

0

In 2020 én in de eerste maanden van 2021 was er niet heel veel meer om te doen dan het bingewatchen van je favoriete series. Netflix en andere streamingsdiensten werden dan ook vaker bekeken dan ooit. Als je even niet meer weet wat je precies moet bekijken op Netflix of je even inspiratieloos voelt, misschien kun je dan eens beginnen aan een sportserie. Nu je zelf de sportscholen of de sportlessen niet meer mag bezoeken, is dit een hele goede tussenoplossing. Kijken naar een serie over sport geeft toch al een klein beetje het gevoel dat je er zelf ook bij bent.

Formula 1 – drive to survive

Formule 1 is de afgelopen Jaren lfink gestegen in populariteit, waarschijnlijk omdat de Nederlandse Max Verstappen het zo ontzettend goed doet. Dat wekt toch een bepaald nationalistisch gevoel op onder veel Nederlanders, dat ‘onze Max’ het maar even klaart op de Grand Prix. Dit resulteerde ook in een enorme groei van de sportweddenschappen. Niet gek ook at als gevolg hiervan de Netflix serie ‘Formula 1 – drive to survive’ heel populair werd op Netflix. In deze serie krijg je een kijkje in de wereld van Formule 1. Van racers tot monteurs, en van eigenaren tot kantoormedewerkers. Dit is dus niet alleen vermaak, maar hier leer je ook meer over de sport. De serie krijgt een hoge beoordeling op IMDB: maar liefst een 8,6!

group of women exercise using dumbbells

Glow

Iedereen klaar om genderstereotypes te doorbreken? In Glow, een netflixserie, worden vrouwelijke worstelaars in hun persoonlijke en professionele leven gevolgd en brengt dit de nodige drama met zich mee. Vrouwelijke worstelaars zijn tot op de dag van vandaag vrij ongebruikelijk, laat staan een aantal jaar geleden (de tijd waarin de serie zich afspeelt).

Tiny pretty things

Ballet en moord, klinkt als een bijzondere combinatie, toch? Niet als het aan de makers van Tiny Pretty Things ligt. De Netflix serie staat net een maand online, maar staat al weken bovenaan de trendlijsten. Op Twitter wordt de serie door velen vergelijken met zowel Pretty Little Liars als met Black Swan. Je kunt hier prachtige ballet moves verwachten, knappe acteurs en mooie outfits, maar ook genoeg drama. Iedereen op de balletschool wil namelijk de top bereiken, en daar blijken ze veel voor over te hebben. Zo is er een poging tot moord. De beste ballerina van de school wordt namelijk van het dak geduwd en belandt in het ziekenhuis. De vraag is natuurlijk wie dit op zijn of haar geweten heeft…

The Grand Tour

Ons favoriete auto-trio is terug! Nadat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May Top Gear moesten verlaten na een nogal uit de hand gelopen akkefietje (Clarkson zou de producent van het programma in zijn gezicht hebben geslagen), heeft een drietal een nieuw programma: The Grand Tour. Op Prime Video zijn nu ook de nieuwste specials gezien, waar ze bijvoorbeeld per boot door Vietnam reizen. Een echte aanrader!

V-Gym

In het programma V-Gym, wat je kunt bekijken op Videoland, nodigt Arie Boomsma gasten uit die allemaal topsporters of voormalig topsporter zijn. Er wordt gepraat over hun sportroutine en hun manier om fit te blijven in een lockdown. Vervolgens worden deze oefeningen ook gedemonstreerd, zodat je thuis ook mee kunt doen! Gezond bingewatchen, dus.

 

Zo creëer je een Disneyfilm waardige kinderkamer

Vorige post

Fiets van de zaak voor de zzp’er is een win-win. Gezond én fiscaal voordeel

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes