Lijstjes

Zo creëer je een Disneyfilm waardige kinderkamer

0

Wie is er niet groot geworden met de films van Disney? Al decennia lang maken ze de meest magische films die kinderen én volwassenen betoveren. En dat geldt ook voor de Disneyparken wereldwijd: hier komen de favoriete Disneyfiguren tot leven. Niet zo gek dus dat kinderen graag een Disneyfilm waardige kamer willen. Hoe je die maakt? Met deze tips gaat het zeker lukken!

Creëer een magische sfeer

In Disneyfilms draait het allemaal om de magie. Het creëren van een Disneyfilm waardige kinderkamer draait dus niet (alleen) om de personages maar veel meer over het neerzetten van die sfeer. Een vrij eenvoudige manier om dat te doen, is door te beginnen met de muren. Zo zijn er prachtige muurstickers te krijgen, waarmee je eenvoudig een bepaalde sfeer aanbrengt.

Het leuke hiervan is, is dat je kind niet ‘vastzit’ aan een verhaal, maar zelf eigen sprookjes kan bedenken. Het stimuleert dus de creativiteit van je kind en dat heeft vele voordelen. Zo worden ze hierdoor vindingrijk, flexibel en leren ze vertrouwen op hun intuïtie. En daar hebben ze later in het leven ook nog eens wat aan. Daarom is een kinderkamer die uitnodigt tot creativiteit dus zo fijn voor kinderen.

Hou het bij een thema

Je ziet wel eens kamers voorbij komen die helemaal volgepropt lijken te zijn met alles wat bijvoorbeeld met Disney te maken heeft. Overal knuffels, poppen en andere versiering bijvoorbeeld. En dat is jammer.

Dat is jammer omdat zo de unieke, leuke items niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Want er zijn nog veel andere dingen die ook aandacht vragen. Kies dus eerder voor een paar blikvangers die echt iets toevoegen, dan voor alles wat maar een beetje bij Disney lijkt te passen.

Ten tweede mag een kinderkamer ook een plek zijn waar je kind tot rust komt. Je kind moet er namelijk ook slapen en dat werkt het beste als er niet alleen maar prikkels om hem of haar heen zijn. Door te kiezen voor één thema, of dat nu één Disneyfilm is of een breder thema, creëer je vanzelf al meer rust.

Kinderen groeien gewoon door

Wanneer je een kinderkamer in gaat richten, weet je eigenlijk al dat je over een tijdje weer precies hetzelfde staat te doen. Want kinderen groeien gewoon door en zijn dus op een gegeven moment uitgekeken op hun kamer, net zoals dat bijvoorbeeld voor hun speelgoed geldt.

Vinden ze nu Frozen helemaal het einde, dan kan het over een jaar (of misschien twee) maar zo zijn dat ze het helemaal niets meer vinden. En dan is het natuurlijk wel jammer als alles in de kinderkamer helemaal Frozen is en je dus alles weg moet doen en opnieuw kunt beginnen.

Dit past dus ook bij de eerste tip: creëer een sprookjesachtige sfeer zonder direct heel herkenbare karakters. Met accessoires kun je gemakkelijk karakters toevoegen en ook weer vervangen als ze dit niet meer leuk vinden. Met decoratieve muurstickers kinderkamer voeg je gemakkelijk een sprookjessfeer toe, maar ze zijn ook gemakkelijk weer te verwijderen en vervangen. Dus als ze dan ineens van voetbal of dino’s houden (hallo Jurassic Park!) dan is dat snel genoeg aangepast.

Zo kies je het beste TV abonnement voor jouw thuisbios

Vorige post

5 Beste Sport Series op Netflix, Videoland of Prime

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes