Lijstjes

5 Documentaires over hoe internet ons leven verandert

0

Sinds de opkomst van het internet is ons leven volledig verandert. Binnen 20 jaar zijn we afhankelijk geworden van het world wide web. We navigeren ermee, hebben ons sociale contact via het internet en verbreden onze kennis ermee op allerlei vlakken. Daarnaast is het internet nog vol op in ontwikkeling; van glasvezel tot VR. Al met al heeft het internet ons leven op een positieve manier verbreed. Echter zitten er natuurlijk ook kanttekeningen aan het internet. Dit contrast, en de snelle ontwikkeling van het internet, is voor veel filmmakers een interessant onderwerp. Check hieronder de vijf meest interessante documentaires over de ontwikkeling van het internet en de invloed van het internet op ons dagelijks leven.

Growing Up Online

De documentaire “Growing Up Online” is in 2008 al uitgebracht, maar de boodschap van de film is anno 2019 nog steeds van kracht. De documentaire laat zien hoe het is om als kind/tiener op te groeien in het digitale tijdperk en waar kinderen/tieners deze dagen mee te maken krijgen. Hoe combineren tieners bijvoorbeeld hun online imago met hun offline imago? En hoe zorg je ervoor dat je kind veilig op het internet kan surfen. Ook interessant voor de wat oudere generatie dus!

High Tech, Low Life

De documentaire “High Tech, Low Life” gaat over de invloed van internet op activisten, politica en andere lobbyisten. De documentaire focust voornamelijk op China waar geen volledige vrijheid van meningsuiting is en er censuur op het internet ligt. Hoe ga je daar deze dagen mee om? E wat gebeurt er als je daar toch tegen in gaat?

The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz

“The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz” gaat, verrassend genoeg, over Aaron Swartz. Aaron Swartz was veroordeeld voor het illegaal downloaden van academische artikelen. Echter heeft hij zich tijdens zijn proces van het leven beroofd. Naast dat de documentaire een beeld geeft van een jonge jongen die slachtoffer is geworden van het internet, geeft de documentaire ook een beeld over de gevaren van het internet. Must watch!

The Rise and Rise of Bitcoin

“The Rise and Rise of Bitcoin” laat de ontwikkeling van de Bitcoin van dichtbij zien. Regisseur Nicholas Mross was met zijn camera bij de geboorte van de Bitcoin en geeft in zijn documentaire een duidelijk beeld over het online handelen en wat voor invloed het internet op de beurs heeft gehad.

We Are Legion: The Story of the Hacktivists

De documentaire “We Are Legion: The Story of the Hacktivists” laat het internet in zijn begin dagen zien. De verhaallijn is voornamelijk gefocust op de hackgroep “Anonymous”. Deze hack groep hield en houdt de gemoederen bezig met hacks en pranks.Het meest mysterieuze: niemand weet wie ze zijn.

De Beste Films over de financiële crisis

Vorige post

De Beste Kerstfilms van 2019

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes