Lijstjes

De Beste Kerstfilms van 2019

0

We weten het, het duurt nog even voordat het kerst is, maar dat betekent niet dat de eerste kerstfans nu niet al klaar zitten om de Spotify Christmas playlist te beluisteren of films te kijken. It’s the most wonderful time of the year, nietwaar? Daarnaast: kerstfilms zijn het hele jaar door leuk om te kijken, en de gezelligheid van kerst is ook het hele jaar welkom. Zo hebben veel mensen hun kerstlichtjes nog steeds in de tuin hangen, om elke dag te kunnen genieten van de gezellige lichtjes. Om je alvast in de stemming te brengen, sommen we in dit artikel de 10 beste kerstfilms van 2019. Heb jij er al zin in?

The Princess Switch

Vanessa Hudgens speelt in deze heerlijke kerstfilm bakker Stacy de Novo, die voor het eerst deelneemt aan een koninklijke bakwedstrijd. Dan blijkt daar dat Stacy wel de tweelingzus van de toekomstige prinses lijkt. Het lijkt de dames een leuk idee om van levens te ruilen. Elkaars werelden te verkennen. Het zou maar voor twee dagen zijn. Maar dan raken ze allebei verstrengeld in een romantische relatie. Dat wordt nog heel spannend. Naast de romance kun je ook betoverd worden door het prachtige paleis, de mooie knusse kerstlichtjes (op https://kerstverlichtingbuiten.com kun je nog wat langer in de kerstsferen blijven) en de prachtige kostuums. Kortom: lekker even weg dromen.

A Christmas Prince 2: The Royal Wedding

Toegeven, volgens critici was dit niet de beste kerstfilms, maar met een beetje verstand van wat een goede kerstfilm moet zijn weet je dat dat eigenlijk niks uitmaakt. Als je het eerste deel van A Christmas Prince gezien hebt, moet je de tweede ook kijken. Een jaar nadat ze Richard op de troon geholpen heeft, is Amber klaar om zijn vrouw te worden. ‘Maar is ze ook klaar om koningin te zijn?’

Office Christmas party

In Office Christmas Party organiseren Jennifer Aniston en Jason Bateman een kerstborrel, om een belangrijke klant voor hun bedrijf binnen te kunnen halen. Naast dat er genoeg drama is is de film ook reuze grappig. Kijk vooral de trailer en je wilt ‘m direct opzetten.

The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles is echt een film voor de hele familie. Nadat een broer en zus per ongeluk de slee van de kerstman kapot hebben gemaakt, proberen ze kerstmis koste wat kost te redden. Dit alles gebeurt een nacht voor kerstmis. Zal dat nog goed komen?

Bad Santa

Een kerstfilm die anders is dan alle anderen. Willie (Billy Bob Thornton) is een mastermind in oplichten en geld stelen. Elk jaar gaat hij samen met zijn rechterhand Marcus langs allerlei warenhuizen, verkleed als kerstman en zijn helper. In plaats van dat ze zich daar ook gedragen in die rol, stelen ze van het warenhuis. Het leek elk jaar opnieuw prima te lukken, maar nu bemoeit een 8-jarige zich ermee. De anti-santa en jongen werken samen nemen elkaar mee op avontuur. Als dat maar goed gaat….

Pak van mijn Hart

Even toe aan een Nederlandse film? Dan heb je geluk: want Pak van mijn Hart is alles wat een kerstfilm zou moeten zijn. Zwijmel weg bij de broers Tom en Niek (Benja Bruijning en Fedja van Huêt) die een kledingverhuurbedrijf en de sinterklaascentrale runnen. Op ene gegeven moment worden ze geconfronteerd met Julia (Chantal Janzen) die hen een aanbod doet wat alles op het spel zet. Dat wordt een spannende feestmaand voor de broers… 

Love Actually

Is Love Actually niet dé kerstfilm die je eigenlijk elke week wel opnieuw wilt kijken? Echt waar, volgens liefhebbers kun je deze film honderden keren zien en raak je elke keer weer geëmotioneerd aan het einde. De film kwam zestien jaar geleden al uit maar blijft een grote favoriet tijdens de feestdagen. We volgen 8 verschillende verhaallijn van koppels die op hun eigen manier allemaal drama, hysterie en romantiek beleven rondom kerst. Speelt zich af in één van de beste kerstlocaties: Londen. Met grote namen als Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth, Martin Freeman en Keira Knightley.

Merry Kissmass

Klaar voor een een heerlijke kerstige romcom? Kayla is klaar om in het huwelijksbootje te stappen met haar verloofde, die een succesvolle carriere heeft en erg gefocust is op zichzelf. Dan komt ze vast te zitten in een lift, en komt ze de charmante Dustin tegen. Er is direct chemie en Kayla zoent hem. Later doet haar verloofde alles er weer aan hun relatie te lijmen. Voor wie zal Kayla kiezen?

5 Documentaires over hoe internet ons leven verandert

Vorige post

Dit zijn de meest gedownloade films en series van 2019

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes