AlgemeenLijstjes

De Beste Films over de financiële crisis

0

De financiële wereld heeft door de jaren heen te maken gehad met diverse recessies. Het enige voordeel van deze recessies, is dat er uiteindelijk ook goeie films over zijn gemaakt, hele goeie films zelfs. Daarom hebben wij een aantal films over de financiële crisissen voor je op een rijtje gezet, waarvan wij vinden dat ze de beste zijn.

  1. Wall Street

 Wat dit genre betreft begon het bij deze film eigenlijk allemaal. De film vertelt het verhaal over de jonge aandelenhandelaar genaamd Bud Fox, die gespeeld wordt door de destijds ook nog jonge Charlie Sheen. Fox heeft maar één doel; de top bereiken. Hier wil hij dan ook alles aan doen. Daarom wil hij graag in contact komen met de grote en succesvolle Gordon Gekko. Als dat eenmaal het geval is, wordt Fox meegezogen in een wereld vol hebzuchtige medespelers, gewillige vrouwen en verontwaardigde slachtoffers.

  1. Boiler Room

De film ‘Boiler Room’ heeft qua verhaalopzet dezelfde insteek als Wall Street, maar is uiteindelijk toch een totaal andere film, en zeker niet minder. De film vertelt het verhaal over de jonge Seth, (gespeeld door Giovanni Ribisi) die niet aan de verwachtingen van zijn vader kan voldoen. Nadat hij stopte met z’n studie besloot hij een door zichzelf opgezet, illegaal casino te runnen. Uiteindelijk wordt Set benaderd door een bedrijf dat in aandelen handelt. Als aandelenhandelaar klimt hij al snel naar de top. Maar vanaf het moment dat hij bekend wordt met de manieren waarop het bedrijf aan z’n winst komt, is het de vraag in hoeverre hij met zichzelf kan leven.

  1. The Big Short

De film ‘The Big Short’ gaat over de meest recente, financiële crisis wereldwijd. Deze crisis speelde zich af in 2007, en duurde tot en met 2012. De problemen op de huizenmarkt en de vele wanbetalingen van mensen die geld lenen dienen als aanloop van deze kredietcrisis. In deze film wordt de recessie belicht vanuit het oogpunt van vier buitenstaanders. Wat deze vier buitenstaanders gemeen hebben, is dat ze alle vier zien wat de overheid, de media en de banken nooit hebben zien aankomen, namelijk de complete instorting van de wereldeconomie. De vier buitenstaanders willen hun slagje slaan uit de voorspelling van de naderende crisis, onder andere door te speculeren op basis van hun inzichten.

Mocht je na het zien van deze films nog steeds geen genoeg hebben, bekijk dan nog eventueel films zoals Margin Call, The Wizard of Lies of natuurlijk The Wolf of Wall Street.

 

YouTube video’s en op Youtube Adverteren

Vorige post

5 Documentaires over hoe internet ons leven verandert

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Algemeen