AlgemeenLijstjes

De Beste Biopics van internetgiganten zoals Steve Jobs

0

Films die gaan over waargebeurde verhalen zijn natuurlijk ontzettend interessant. Zeker als deze films gaan over spraakmakende persoonlijkheden die grootse invloed hebben gehad op de wereld anno 2019, waarin het internet alles bepaald. Check je internet abonnement nog maar even goed – want wij kiezen uit wat je allemaal kunt streamen. Denk bijvoorbeeld aan Steve Jobs, de film die zoals je waarschijnlijk al had verwacht gaat over de grondlegger van Apple. Daarom hebben wij een aantal soortgelijke films voor je op een rijtje gezet.

  1. Steve Jobs: The Man in the Machine

Logischerwijs beginnen we met de zojuist nog genoemde films over Steve Jobs. Op het moment dat hij overleed, was de wereld namelijk in diepe rouw. Maar wat betekende de dood van deze man eigenlijk? Wat heeft hij allemaal voor de mensheid betekent? Deze film neemt je mee door de levensweg van de oprichter van Apple. Van een klein huisje in de buitenwijken van Californië tot aan het kantoor van ’s werelds rijkste onderneming, je krijgt het allemaal te zien.

  1. Pirates of Sillicon Valley

Deze film gaat over de strijd tussen de twee computergiganten Bill Gates en Steve Jobs. De film vertelt over hun studietijd, de opkomst van de grootste techbedrijven Microsoft en Apple, en de vindingrijke methodes van de twee gedoodverfde concurrenten. Op het moment dat de film uitkwam (1999), was Microsoft nog degene die aan het langste eind trok. Inmiddels ligt dat natuurlijk ietsjes anders.

  1. The Social Network

Deze film moet iedere internetondernemer en iedereen die daar enigszins geïnteresseerd in is een keer gezien hebben. Het gaat over het verhaal van ex-Harvardstudent Mark Zucherberg, en het idee dat hij enigszins per toeval in zijn studentenkamertje krijgt. Desondanks mondt dit idee zich al snel uit tot een wereldwijd sociaal netwerk, en leidt het tot een plotselinge revolutie in de huidige communicatie: Facebook. Het is alleen nog maar de vraag of de jonge Mark Zucherberg met de plotselinge roem en rijkdom om kan gaan.

  1. Steve Jobs: The Lost Interview

Een interview met Steve Jobs uit 1995 is na 17 weer opgedoken en als film uitgebracht. In het interview praat hij zeer openlijk over allerlei zaken. Het gezegde ‘een blad voor de mond nemen’ lijkt hij hier nog nooit van gehoord te hebben. Aangezien Steve Jobs toen nog het hoofd was van NeXT (een computerbedrijf dat in 1985 door hem werd opgericht na zijn vertrek bij Apple Computer), was 1995 een zeer interessant jaar. Het interview is afgenomen door een ex-werknemer van Apple genaamd Robert Cringley, en was eigenlijk bedoeld voor de documentaire ‘Triumph of the Nerds’. Na de dood van Jobs vond de regisseur hiervan een oude videoband in zijn garage, met daarop het hele interview. Dit terwijl men dacht dat het interview verloren was gegaan. Je kunt het nu op Netflix bekijken.

Veel kijkplezier!

 

De beste tips voor het spelen van videoslots op het internet

Vorige post

De Beste Formule 1 Films

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Algemeen