Lijstjes

De Beste Formule 1 Films

0

Onder andere door de opmars van Nederlands trots Max Verstappen wordt de Formule 1 steeds populairder in ons land. Maar naast het volgen van de Grand Prix is natuurlijk ook leuk om in bredere zin wat kennis op te doen over de koningsklasse in de autosport. Daarom hebben wij een aantal interessante en natuurlijk vooral leuke films over de Formule 1 voor jullie op een rijtje gezet. In het geval je zelf angstig bent voor schade en alleen maar aan het autoverzekeringen vergelijken bent op internet, kun je lekker deze coureurs voor jou de risico’s laten nemen. 

  1. Rush

De film ‘Rush’ gaat over het waargebeurde verhaal omtrent de rivaliteit tussen de Britse James Hunt en de Oostenrijkse Niki Lauda, die zich afspeelt halverwege de jaren 70. Hunt is een knappe, charmante coureur die het opneemt tegen de meer conservatieve en nederige Lauda. Hun onderlinge strijd komt tot een hoogtepunt in een spannende race tijdens het wereldkampioenschap van 1976.  Maar een tragische wending tijdens de Grand Prix van Duitsland zorgt ervoor dat Lauda’s seizoen en zelfs z’n leven bijna eindigt. Dit terwijl Hunt vooral een strijd met zichzelf levert, zowel op als naast de baan.

  1. Ferrari: Race to immortality

De jaren 50 staan over het algemeen bekend als de meest dodelijke jaren voor de autosport. Dit geldt met name voor het door velen geliefde Ferrari. Deze documentaire vertelt over de grote worstelingen en tragedies waar de Italiaanse autofanaten mee te maken kregen, maar ook over de overwinningen die de grootmachten van Ferrari hebben behaald. Waar het voor de coureurs doordeweeks ‘la dolce vita’ was, waren ze in het weekend vooral bezig met overleven.

  1. Williams

De familie Williams staat bekend als één van de bekendste racefamilies aller tijden, maar het moge duidelijk zijn dat hun weg naar succes allerminst zonder slag of stoot is verlopen. Hun weg naar de top werd namelijk bijna abrupt stopgezet door een vreselijke crash. Maar desondanks is het nalatenschap van Sir Frank Williams uitgegroeid tot een waar race-imperium, die tijdens deze documentaire in kaart wordt gebracht.
 

4.   Grand Prix Driver

McLaren is één van de oudste teams in de Formule 1. Ze wonnen al twaalf keer het wereldkampioenschap voor coureurs en in totaal stond er 182 keer een McLaren-coureur op de hoogste trede van het podium na een race in de Formule 1. De laatste keer was echter in 2012. Door een samenwerking met Honda hoopt McLaren de oude tijden weer te kunnen laten herrijzen, maar dit was niet het geval. Tijdens het seizoen van 2017 kunnen de verwachtingen van Honda en McLaren opnieuw niet worden waargemaakt. Coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne worden van dichtbij gevolgd tijdens dit moeizame seizoen. 

  1. Senna

Ayrton Senna reed slechts tien seizoenen in de Formule 1, maar in die tijd wist hij toch driemaal wereldkampioen te worden. Op 1 mei 1994 verongelukte de legendarische coureur op het circuit van Imola, nadat zijn wagen weigerde bij het insturen van een razendsnelle bocht. Desondanks wordt Ayrton Senna na zijn dood door velen nog steeds als de allerbeste Formule 1 coureur ooit. In deze documentaire wordt op een simplistische manier de racejaren van de coureur weergegeven. Het is als het ware een ode aan de door veel geliefde Braziliaan.

Hopelijk komen jullie de Nederlandse zomer met deze klassiekers toch enigszins door.

Veel kijkplezier!

 

De Beste Biopics van internetgiganten zoals Steve Jobs

Vorige post

YouTube video’s en op Youtube Adverteren

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes