Lijstjes

Netflix: Top 10 Duitse films

0

Netflix is een online dienst voor streaming video, die erg populair is bij film- en videofanaten. Liefhebbers van Duitse films komen ongetwijfeld aan hun trekken in het uitgebreide aanbod van Netflix. Hieronder geven we een overzicht van de top tien van meest bekeken Duitse films via Netflix.

10. Stereo: mysterieuze thriller

In 2014 verscheen de thriller Stereo in de filmzalen. Regisseur Maximilian Erlenwein vertelt het verhaal van Erik, een hersteller van motorfietsen in een klein stadje. Erik’s leven lijkt gelukkig, tot de mysterieuze Henry verschijnt. Allerlei duistere figuren doen vervolgens hun intrede in Erik’s leven, en hij weet niet welke rol Henry daarin speelt. De hoofdrolspeler in de film is Jürgen Vogel.

9. 3 Türken & ein Baby: komedie van Sinan Akkus

De drie Turkse broers Celal, Sami en Mesut wonen bij hun ouders en hebben elk hun eigen problemen en verwachtingen. Wanneer Anna, een ex-vriendin van Celal, in het ziekenhuis belandt, moeten de drie broers plots voor haar baby zorgen. Deze komedie uit 2015 werd geregisseerd door Sinan Akkus. De hoofdrolspelers zijn Kostja Ullmann, Kida Ramadan en Eko Fresh.

8. Love Steaks: liefde tussen een masseur en een kokkin

De spetterende komedie ‘Love Steaks’ dateert uit 2013. Lana Cooper en Franz Rogowski speelden de rollen van kokkin Lara en masseur Clemens, die beiden in een luxueus resort werken. Lara is uitbundig en assertief, terwijl Clemens een introverte aard heeft. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, voelen de twee zich tot elkaar aangetrokken. Jakob Lass tekende voor de regie van deze komedie.

7. Berlin Calling: muzikant raakt aan de drugs

Deze dramafilm uit 2008 vertelt het verhaal van Martin (vertolkt door Paul Kalkbrenner), ook wel bekend als dj Ickarus, die de hele wereld rondreist voor zijn optredens. Wanneer Martin na een voorstelling te veel drugs gebruikt, belandt hij in een zenuwkliniek in Berlijn met een psychose. In het ziekenhuis wil Martin doorwerken aan zijn nieuwe album. Hannes Stöhr verzorgde de regie van deze film.

6. 3096 Tage: de ontvoering van Natascha Kampusch

‘3096 Tage’ werd gemaakt door Sherry Hormann in 2013 en is gebaseerd op het ware verhaal van Natascha Kampusch. Dit Oostenrijks meisje werd op tienjarige leeftijd ontvoerd door Wolfgang Priklopil en 3096 dagen in een kelder opgesloten. Antonia Campbell-Hughes kroop in de huid van Natascha Kampusch, terwijl Thure Lindhardt de rol van Wolfgang Priklopil vertolkte.

5. ‘Wir Sind Jung. Wir Sind Stark.’: een drama over xenofobie

Burhan Qurbani regisseerde dit drama in 2014. Een opvangplaats voor asielzoekers in Rostock werd op 24 augustus 1992 aangevallen door racistische jongeren en neonazistische groeperingen. De film bekijkt deze gebeurtenis vanuit het standpunt van drie verschillende personages: de Vietnamese Lien die naar Duitsland emigreerde, de jonge relschopper Stefan en de vader van Stefan, die een ambitieus politicus is. De hoofdrollen werden vertolkt door Trang Le Hong (Lien), Jonas Nay (Stefan) en Devid Striesow (Martin).

4. Krabat: fantasyfilm over een leerling in de zwarte magie

De veertienjarige wees Krabat vindt onderdak bij een molenaar, die een meester is in de zwarte magie. Ook Krabat wordt ingewijd in de zwarte kunsten. Krawat verzet zich tegen zijn meester, gesterkt door zijn liefde voor een meisje. De film werd in 2008 geregisseerd door Marco Kreuzpaintner. Davis Kross vertolkte de rol van Krabat.

3. Nackt unter Wölfen: een joods jongetje redden van de dood

In het concentratiekamp Buchenwald komt een gevangene aan met een koffer, waarin een driejarig joods jongetje verborgen is. Andere gevangen ontdekken het jongetje, en doen er alles aan om hem te verbergen voor de SS-kampleiders. Hierdoor komt echter een lang voorbereide opstand tegen de leiders van het kamp in gevaar. Deze televisiefilm werd geregisseerd door Philipp Kadelbach in 2015.

2. Das Boot: oorlogsfilm over de bemanning van een Duitse onderzeeër

Wolfgang Petersen maakte in 1981 de indrukwekkende oorlogsfilm ‘Das Boot’, over het leven van de bemanning van een Duitse onderzeeër in de Tweede Wereldoorlog. De film toont de verveling, het claustrofobisch gevoel en de angst van de zeelui. De belangrijkste rollen werden vertolkt door Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer en Klaus Wennemann. ‘Das Boot’ kreeg een nominatie voor zes oscars en won diverse Duitse filmprijzen.

1. Der Untergang: de laatste dagen van Hitler

Deze bekende film uit 2004 toont ons de laatste tien levensdagen van Adolf Hitler, verteld door zijn secretaresse Traudl Junge. Ondergedoken in zijn Berlijnse bunker, moet Hitler de nederlaag van het Duitse leger aanvaarden. Hitler pleegt tenslotte zelfmoord samen met zijn kersverse vrouw Eva Braun. Bruno Ganz speelde overtuigend de rol van Hitler, terwijl Alexandra Maria Lara in de huid van Traudl Junge kroop. Voor de regie tekende Oliver Hirschbiegel. De film werd genomineerd voor de oscar van beste buitenlandse film, en sleepte 21 nationale en internationale filmprijzen in de wacht.

Waarom is James Bond zo onweerstaanbaar cool?

Vorige post

Overzicht van de films en series op DVD en Blu-ray in 2019: titels die je niet mag missen

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes