Lijstjes

Zo kies je het beste TV abonnement voor jouw thuisbios

0

De winter is hét moment om lekker thuis te genieten van de beste films en series. En met een streaming abonnement van bijvoorbeeld Netflix, Videoland of Amazon Prime is er voldoende aanbod. Maar ook de aanbieders van TV abonnementen proberen je te verleiden met de mooiste unieke deals. Met onze tips kies jij het beste TV abonnement voor jouw thuisbios.

Wat vind jij belangrijk?

Voordat je begint met het grote provider vergelijken, is het goed om te bepalen wat jij belangrijk vindt. De grote providers bieden vaak een standaard televisiepakket aan, wat zo ongeveer wel overal gelijk is. Het grote verschil zit ‘m dan in extra pakketten, waarin bijvoorbeeld extra zenders zitten, of in op hoeveel televisies je deze pakketten allemaal kunt krijgen.

Videoland

Het Nederlandse Videoland, ooit bekend als videotheek en nu als de tegenhanger van Netflix, maakt steeds meer content die alleen op hun platform te zien is. Dit zijn vooral Nederlandse series en documentaires. Maar je vindt hier ook grote internationale namen.

Je kunt net als bij Netflix een abonnement nemen op Videoland en dit kun je dan op elk smart device, zoals je smartphone, tablet en smart TV, bekijken.

Ook bieden de meeste aanbieders op hun mediabox de app aan. Het voordeel is dan dat je met dezelfde afstandsbediening waar je ook tv mee kijkt, de app kunt bedienen. Kies je voor Videoland via KPN, dan kun je dit alleen via de KPN box bekijken maar krijg je wel korting op het abonnement.

HBO

Elke Game of Thrones fan was teleurgesteld toen zender HBO bekend maakte in het algemeen te stoppen in Nederland. Sindsdien is de zender alleen te bekijken als je een uitgebreid TV abonnement bij Ziggo hebt, of daar het pakket Series & Movies XL afneemt.

Sport

In je thuisbios kun je natuurlijk ook prima een mooie voetbalwedstrijd kijken, of Max over een circuit zien racen. Voor voetbal kies je dan Fox Sports, dat bij iedere provider als extra pakket aan te schaffen is. Soms is het ook mogelijk om een enkele wedstrijd te ‘kopen’,  waar je dan eenmalig een bedrag voor betaalt. Ideaal als je bijvoorbeeld alleen de klassiekers wil kijken.

Formule 1 wordt exclusief uitgezonden door Ziggo in Nederland. Voor klanten van andere providers is het ook mogelijk om de races op RTL Deutschland te volgen, of om een digitaal abonnement op een streamingdienst af te nemen voor Formule 1. Je kunt het dan alleen niet kijken op je televisie.

Voor sportfans biedt Ziggo dus de beste opties.

Meerdere tv’s

Heb je meerdere (smart) TV’s in huis? Dan is het goed om jezelf af te vragen of je op de tweede en volgende televisie(s) ook gebruik wil maken van het hele pakket. Kijk je vaak televisie op de slaapkamer, of heb je gezinsleden die altijd iets anders willen kijken dan jij? Het verschilt per provider welke opties je dan hebt. Ga je internet en tv vergelijken, dan kun je invullen hoeveel tv’s je hebt en krijg je de opties vanzelf te zien.

Sowieso is het standaard aanbod altijd beschikbaar voor meerdere televisies en bieden ze vrijwel allemaal extra zenders aan via een app op smartphone of tablet. Maar bijvoorbeeld KPN biedt in gebieden waar glasvezel ligt, tot wel 6 zenders het volledige pakket.

 

Netflix, NPO Start en Disney Plus: wat zijn de voor- en nadelen van de populairste streamingdiensten

Vorige post

Zo creëer je een Disneyfilm waardige kinderkamer

Volgende post

Dit is ook interessant

More in Lijstjes